Forskning og publikationer fra Fairtrade International

Fairtrade arbejder for en verden, hvor alle producenter kan opleve sikre og bæredygtige levebrød, indfri deres potentiale og beslutte deres fremtid.

Hvordan ved vi, om Fairtrade har indvirkning? Kort sagt, vi stiller spørgsmål og finder svarene - her finder du nøgledata og analyse, undersøgelser og forskning om Fairtrade og mere.

Lær mere om den indflydelse, vi alle kan have, ved at vælge Fairtrade.

bønder og arbejdere

i Afrika, Asien og Latinamerika

i Danmark

internationalt - og 26 år i Danmark

af danskerne kender Fairtrade-mærket

er positive/meget positive overfor mærket

Året der gik - årsrapport 2020

I begyndelsen af 2020 ændrede verden sig drastisk med spredningen af COVID-19-pandemien. Bønder og arbejdere i det globale syd, som allerede lever under vanskelige forhold, blev udsat for endnu større usikkerhed, eftersom pandemien påvirkede alle aspekter af forsyningskæder. Det iværksatte samarbejde, tilpasning og nytænkning på tværs af hele Fairtrade-systemet.

Fairtrade International oprettede to fonde med støtte fra erhvervslivet, organisationer og regeringer, der skulle dække akutte behov for hjælp, hos bønder og arbejdere, samt økonomisk hjælp med at opretholde arbejdspladser og aktivitet i produktionen. I september 2020 havde mere end 580 kooperativer modtaget økonomisk støtte, der kom mere end 475.000 mennesker til gavn.