Forskning og publikationer fra Fairtrade International

Fairtrade arbejder for en verden, hvor alle producenter kan opleve sikre og bæredygtige levebrød, indfri deres potentiale og beslutte deres fremtid.

Hvordan ved vi, om Fairtrade har indvirkning? Kort sagt, vi stiller spørgsmål og finder svarene - her finder du nøgledata og analyse, undersøgelser og forskning om Fairtrade og mere.

Lær mere om den indflydelse, vi alle kan have, ved at vælge Fairtrade

bønder og arbejdere

i Afrika, Asien og Latinamerika

i Danmark

internationalt - og 27 år i Danmark

af danskerne kender Fairtrade-mærket

er positive/meget positive overfor mærket

Året der gik - årsrapport 2021

2021 blev året, hvor vi efterhånden fik vristet os fri af corona-grebet og atter kom i gang med en næsten normal hverdag. Nedlukningen i årets første kvartal påvirkede primært salget af Fairtrade-mærket kaffe til Out-Of-Home-sektoren, men allerede i andet kvartal kunne vi se på tallene, at både cafeer og arbejdspladser igen slog dørene op, og at salget steg.

Det betød blandt andet, at vi i løbet af året forsatte væksten inden for flere af vores hovedkategorier – blandt andet bananer og kakao. Og så gjorde en ny kategori sit mærkbare indtog: Fairtrade-certificeret vanilje tog det danske marked med storm. Så snart butikkerne satte Fairtrade-vanilje på hylderne, kvitterede forbrugerne prompte, og resultatet var, at salget af den bæredygtige vanilje steg med hele 105 procent sidste år ...