Bestyrelsen

Bestyrelsen i Fairtrade-mærket Danmark har årelang erfaring og stor viden om den verden og de områder, Fairtrade opererer i. Læs mere om de enkelte bestyrelsesmedlemmer her på siden.

Vil du læse mere om vores vedtægter?

Judith Kyst

Bestyrelsesformand


Judith har været bestyrelsesformand for Fairtrade-mærket siden 2015. Hun er direktør for Madkulturen og bestyrelsesmedlem i Copenhagen Street Food. Judith har indgående erfaring med offentlig-private partnerskaber, forretningsudvikling, entrepreneurship og fundraising. Hun var ansat i Fairtrade fra 1997 til 2013, heraf fem år som generalsekretær. Judith har bidraget til det internationale arbejde i Fairtrade Labelling Organisation igennem alle årene og har besøgt flere lande og Fairtrade-producenter.

Fie Hansen-Hoeck

Bestyrelsesmedlem


Fie har været uafhængigt bestyrelsesmedlem i Fairtrade-mærket siden 2007. Hun er direktør, ejer og medstifter af Producters Food Consulting, udpeget af Miljø- og Fødevareministeriet til bestyrelsesformand for Madkulturen, udvalgt af Finansministeriet til bestyrelsesmedlem i Danske Spil og bestyrelsesmedlem i Alm. Brand, Codan, Søstrene Grene, Hovmand, Softline og Fødevarebanken og har mere end 25 års erfaring i fødevarebranchen som bl.a. andet CEO og underdirektør i ISO og Netto.

Karen Lorentzen

Bestyrelsesmedlem


Karen har været bestyrelsesmedlem i Fairtrade siden 2017 og er uafhængigt medlem. Karen er direktør i forandringsbureauet Operate, og hun har stor erfaring med politik, kommunikation og strategi, særligt når det vedrører sundhed og fødevarer. Karen har arbejdet i forskellige styrelser og departementer og har senest været chef for politiske og faglige kontorer i Fødevareministeriet. Karen sidder også i bestyrelsen for Bocuse d’or Danmark og er medlem af Kræftens Bekæmpelses Forebyggelsesråd.

Mulle Juul Korsholm

Bestyrelsesmedlem


Mulle har været bestyrelsesmedlem siden 2016 og kommer fra Folkekirkens Nødhjælp, hvor hun arbejder som kommunikationsrådgiver. Ud over en indgående indsigt i NGO-branchen kommer Mulle med over 10 års erfaring fra ledende internationale og danske reklamebureauer. Hendes bidrag til bestyrelsen er primært indenfor branding, kommunikation, marketing, partnerskaber og kampagne. Mulle er desuden formand og pressetalsmand for Danmarks Indsamling. Mulle sidder ikke i andre bestyrelser.

Peter Christensen

Bestyrelsesmedlem


Peter har været uafhængigt bestyrelsesmedlem siden 2014 og er kommerciel direktør i NAF Trading. Peter har et indgående kendskab til industri og handel – herunder kaffe, der er et af de vigtigste produkter i Fairtrade-systemet. Han kender mange af de kooperativer, der er i systemet, og han har kendskab til opkøberne i vores del af verdenen. NAF Trading handler med Fairtrade-råvarer, men kun som trader. Peter er neutral i forhold til licenshavere, producenter og lignende, og han sidder ikke sidder i andre bestyrelser.

Peter Lambert

Bestyrelsesmedlem


Peter Lambert har været uafhængigt medlem af Fairtrade-mærkets bestyrelse siden 2021 og er advokat og partner i Lassen Ricard, hvor han har været i over 30 år. Han har stor erfaring med bestyrelsesarbejde, jura og governance. Medieret, immaterialret, retssager, selskabsret, fonde og foreninger er hans væsentligste kompetencer. Han er medlem af flere selskabsbestyrelser, bestyrelsesmedlem i Kofoeds Skole og Fugleværnsfonden og er i repræsentantskabet i Gigtforeningen og Det Danske Kulturinstitut.