Fairtrade Danmarks bestyrelse

Bestyrelsen i Fairtrade Danmark er yderst kompetent og besidder årelang erfaring og stor viden om den verden, Fairtrade opererer i. Bliv klogere på dem her på siden.

Vedtægter

Er du interesseret i vores vedtægter - se dem her

Judith Kyst

Bestyrelsesformand

Judith har været bestyrelsesformand siden 2015 og er uafhængigt medlem. Udover at være direktør for Madkulturen, en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet, så er Judith bestyrelsesmedlem i Copenhagen Street Food og i præsidiet for Bedre Psykiatri. Judith har indgående erfaring med offentlig-private partnerskaber, forretningsudvikling, networking, entrepreneurship og fundraising. Samt indgående kendskab til Fairtrades arbejde, efter at have været ansat i Fairtrade fra 1997 til 2013, heraf fem år som generalsekretær. Judith har bidraget til det internationale arbejde i Fairtrade Labelling Organisation igennem alle årene og har besøgt flere lande og Fairtrade-producenter.

Fie Hansen-Hoeck

Bestyrelsesmedlem

Fie har været bestyrelsesmedlem i Fairtrade siden 2007 og er uafhængigt medlem. Fie er direktør i Fooducer Aps og Retail Network Aps, og styrer Fooducer som CEO, ejer og medstifter. Desuden besidder Fie en række andre bestyrelsesposter. Hun er bestyrelsesformand for Madkulturen og bestyrelsesmedlem i Danske Spil, Alm. Brand og Softline A/S. Fie har mere end 25 års erfaring i fødevarebranchen som blandt andet CEO og underdirektør i ISO og Netto.

Peter Christensen

Bestyrelsesmedlem

Peter har været uafhængigt bestyrelsesmedlem siden 2014 og er kommerciel direktør i NAF Trading. Peter har et indgående kendskab til industri og handel - herunder kaffe, der er et af de vigtigste produkter i Fairtrade-systemet. Han kender mange af de kooperativer, der er i systemet, og han har kendskab til opkøberne i vores del af verdenen. NAF Trading handler med Fairtrade-råvarer, men kun som trader. Peter er neutral i forhold til licenshavere, producenter og lignende, og han sidder ikke sidder i andre bestyrelser.

Mulle Juul Korsholm

Bestyrelsesmedlem

Mulle har været bestyrelsesmedlem siden 2016 og er udpeget af Folkekirkens Nødhjælp, hvor hun arbejder som kampagnechef. Som kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp har Mulle et indgående kendskab til NGO-branchen. Derudover har hun et stort kendskab til branding, kommunikation, marketing og kampagneudførelse. Mulle sidder ikke i andre bestyrelser.

Henriette Gejsing

Bestyrelsesmedlem

Henriette har været bestyrelsesmedlem i Fairtrade siden 2016 og er uafhængigt medlem. Gennem sit job som konsulentchef & CSR i TDC Group, har Henriette et indgående kendskab til CSR og partnerskaber mellem NGO’er og virksomheder. Henriette sidder ikke i andre bestyrelser.

Karen Lorentzen

Bestyrelsesmedlem

Karen har været bestyrelsesmedlem i Fairtrade siden 2017 og er uafhængigt medlem. Karen er direktør i Operate og har stor erfaring med politik, kommunikation og strategi, særligt vedrørende sundhed og fødevarer. Karen har arbejdet i forskellige styrelser og departementer og har senest været chef for politiske og faglige kontorer i Fødevareministeriet. Karen sidder i bestyrelsen for Bocuse d’or Danmark og er medlem af Kræftens Bekæmpelses Forebyggelsesråd.