Fairtrade Danmarks bestyrelse

Bestyrelsen i Fairtrade Danmark er yderst kompetent og besidder årelang erfaring og stor viden om den verden, Fairtrade opererer i. Bliv klogere på dem her på siden.

Vil du læse mere om vores vedtægter?

Judith Kyst

Bestyrelsesformand

Judith har været bestyrelsesformand siden 2015 og er uafhængigt medlem. Udover at være direktør for Madkulturen, en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet, så er Judith bestyrelsesmedlem i Copenhagen Street Food og i præsidiet for Bedre Psykiatri. Judith har indgående erfaring med offentlig-private partnerskaber, forretningsudvikling, networking, entrepreneurship og fundraising. Samt indgående kendskab til Fairtrades arbejde, efter at have været ansat i Fairtrade fra 1997 til 2013, heraf fem år som generalsekretær. Judith har bidraget til det internationale arbejde i Fairtrade Labelling Organisation igennem alle årene og har besøgt flere lande og Fairtrade-producenter.

Fie Hansen-Hoeck

Bestyrelsesmedlem

Fie har været bestyrelsesmedlem i Fairtrade siden 2007 og er uafhængigt medlem. Fie er direktør i Fooducer Aps og Retail Network Aps, og styrer Fooducer som CEO, ejer og medstifter. Desuden besidder Fie en række andre bestyrelsesposter. Hun er bestyrelsesformand for Madkulturen og bestyrelsesmedlem i Danske Spil, Alm. Brand og Softline A/S. Fie har mere end 25 års erfaring i fødevarebranchen som blandt andet CEO og underdirektør i ISO og Netto.

Peter Christensen

Bestyrelsesmedlem

Peter har været uafhængigt bestyrelsesmedlem siden 2014 og er kommerciel direktør i NAF Trading. Peter har et indgående kendskab til industri og handel - herunder kaffe, der er et af de vigtigste produkter i Fairtrade-systemet. Han kender mange af de kooperativer, der er i systemet, og han har kendskab til opkøberne i vores del af verdenen. NAF Trading handler med Fairtrade-råvarer, men kun som trader. Peter er neutral i forhold til licenshavere, producenter og lignende, og han sidder ikke sidder i andre bestyrelser.

Mulle Juul Korsholm

Bestyrelsesmedlem

Mulle har været bestyrelsesmedlem siden 2016 og kommer fra Folkekirkens Nødhjælp, hvor hun arbejder som kommunikationsrådgiver. Ud over en indgående indsigt i NGO-branchen kommer Mulle med over 10 års erfaring fra ledende internationale og danske reklamebureauer. Hendes bidrag til bestyrelsen er primært indenfor branding, kommunikation, marketing, partnerskaber og kampagne. Mulle er desuden formand og pressetalsmand for Danmarks Indsamling. Mulle sidder ikke i andre bestyrelser.

Henriette Gejsing

Bestyrelsesmedlem

Henriette har været bestyrelsesmedlem i Fairtrade siden 2016 og er uafhængigt medlem. Gennem sit job som konsulentchef & CSR i TDC Group, har Henriette et indgående kendskab til CSR og partnerskaber mellem NGO’er og virksomheder. Henriette sidder ikke i andre bestyrelser.

Karen Lorentzen

Bestyrelsesmedlem

Karen har været bestyrelsesmedlem i Fairtrade siden 2017 og er uafhængigt medlem. Karen er direktør i Operate og har stor erfaring med politik, kommunikation og strategi, særligt vedrørende sundhed og fødevarer. Karen har arbejdet i forskellige styrelser og departementer og har senest været chef for politiske og faglige kontorer i Fødevareministeriet. Karen sidder i bestyrelsen for Bocuse d’or Danmark og er medlem af Kræftens Bekæmpelses Forebyggelsesråd.

Max Schellenbauer

Bestyrelsesmedlem

Max har været uafhængigt bestyrelsesmedlem siden 2021. Max har en dyb forståelse og indsigt i værdikæden fra mark til forbruger til. Han trækker på erfaring fra detail- og fødevarebranchen og bidrager med solide kompetencer til Fairtrade Danmarks forretningsudvikling. Tidligere har Max arbejdet som kategori- og innovationsdirektør hos Løgismose, innovationschef i Coop og kategorichef for Irma med det kommercielle ansvar for sortimentet samt stillinger hos Cofoco, Aarstiderne og Reitan. Max er desuden bestyrelsesmedlem i Delihood og medlem af Grøds advisory board.

Peter Lambert

Bestyrelsesmedlem

Peter Lambert har været uafhængigt medlem af Fairtrades bestyrelse siden 2021. Peter er advokat og partner i Lassen Ricard, hvor han har været i mere end 30 år. Han tilfører Fairtrades bestyrelse detaljeret viden om bestyrelsesarbejde, jura og governance. Peters væsentligste kompetencer er medieret, immaterialret, retssager, almindelig selskabsret, fonde og foreninger. Peter er desuden medlem af en række selskabsbestyrelser og medlem af blandt andet bestyrelsen i Kofoeds Skole og Fugleværnsfonden. Han er desuden medlem af repræsentantskabet i Gigtforeningen og Det Danske Kulturinstitut.