Mød Fairtrades nye kaffeekspert

I marts tiltrådte Monika Firl som Global Product Manager for kaffe i Fairtrade International. Gennem sine flere end 25 år i branchen har hun oplevet ’fødslen’ af Fairtrade-kaffe og set markedet for ansvarlig og bæredygtig handel brede sig. De første ti år af sit arbejdsliv stod hun side om side med småproducenter i Mellemamerika og lærte om særlige sorter og sporbarhed, og hun så, hvordan de lokale producenters produktion udviklede sig.

Hun har også fulgt de lokale producenters udfordringer fra frø til kop på nært hold – lige fra ekstreme markedsudsving til afgrødesvigt på grund af klimaforandringer. Og hun har oplevet, hvordan den økonomiske risiko ofte lægger sig på den enkelte landmands skuldre.

I 2000 flyttede hun til Montreal, hvor hun fortsatte sit arbejde i kaffeindustrien hos bl.a. CoopCoffees.

”Dit kaffevalg har direkte indflydelse på millioner af lokale producenters liv. Vælger du Fairtrade-kaffe, giver det de lokale producenter mulighed for at investere i de mest bæredygtige produktionsmetoder og at træffe kollektive beslutninger for udviklingen i både produktion, lokalsamfund og den enkelte familie. Du er med til at fremme en større social og økonomisk retfærdighed. Dit valg er med til at sende et stærkt signal til omverdenen.

”Hos Fairtrade-mærket Danmark glæder vi os til samarbejdet med Monika Firl og ser frem til at trække på hendes store viden om hele værdikæden i kaffeproduktionen og dele den med vores kunder.”

Læs mere om Fairtrade-mærket kaffe.

Stor erfaring

Monika Firl håber, at hun med sin store erfaring inden for kaffeproduktion og -handel kan bringe et 360-graders perspektiv med til Fairtrade-systemet.

Tilmeld dig Fairtrade-mærkets nyhedsbrev

Navn(Påkrævet)