Juleglæde hos Fairtrade

Forbrugerne vægter Fairtrade lige så højt som økologi

Hos Fairtrade Mærket i Danmark har juleglæden fået et ekstra nøk opad. Noget tyder nemlig på, at bløde værdier har fået langt større betydning i dansk dagligvarehandel.

Økologi har længe ligget i top på skalaen for de bløde værdier, når danskerne har valgt varer fra hylderne. Men de sidste 2 år har Fairtrade Mærket taget et markant hop på skalaen og i corona-året 2020, mener næsten halvdelen af danskerne, at Fairtrade-mærket er vigtigt eller meget vigtigt, når de handler. Det viser en ny undersøgelse.

”Det er fantastisk at se, hvordan danskerne har taget Fairtrade-mærket til sig. I de seneste år har vi set en stigning i andelen, der tillægger Fairtrade værdi, og vi er meget glade for, at vi er nået så langt. Det gør virkelig en forskel for producenterne, når vi handler med hjertet og tænker på dem, som har produceret vores varer,” siger Camilla Erika Lerberg, direktør i Fairtrade Danmark.

I undersøgelsen fremgår det, at 48 % finder Fairtrade vigtigt eller meget vigtigt samtidig med at 49% finder økologi-mærket vigtigt eller meget vigtigt. Dermed haler Fairtrade-mærket for første gang ind på det røde Ø. Tallene stammer fra en undersøgelse foretaget af AIM Creative, der i år i uge 34 og 35 i år har spurgt 1.080 danskere over 18 år hvilke mærkninger, de tillægger værdi, når de handler fødevarer.

I julen kan Fairtrade-valget gøre en ekstra stor forskel

Vi danskere elsker chokolade, og uanset om den skal bruges til konfekt, varm kakao eller spises, som den er, gør det en stor forskel at vælge Fairtrade-mærket chokolade.

Op til jul køber danskerne rigtig meget chokolade, og her håber vi inderligt, at danskerne også vil tænke på dem, der producerer chokoladen. Kakaoindustrien er præget af fattigdom, dårlige arbejdsforhold, udbredt børnearbejde og en ekstra stor sårbarhed over for klimaforandringer, men når man vælger at købe chokolade, der er Fairtrade-certificeret, gør det en stor forskel for den lokale producent, der leverer kakaoen til chokoladen,” forklarer Camilla Erika Lerberg.

I butikkerne kan du kende Fairtrade-mærket på det runde logo i sort, grøn og blå.

Tilmeld dig Fairtrade-mærkets nyhedsbrev

Navn(Påkrævet)