Fairtrade scorer højest på verdensmål

Fairtrade opnår, som det eneste mærke, den højeste score for koblingen af vores arbejde og bidrag til verdensmålene.

Fairtrade er det eneste internationale mærke, som knytter sine standarder til FNs verdensmål i dybden. Det er konklusionen i en ny bog, der analyserer 18 globale certificeringsordninger inden for miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Ny håndbog sammenligner verdens bedste globale certificeringsordninger

Bogen Global Third-Part Certification and Labelling sætter fokus på verdens bedste globale mærker. Bogen er skrevet af Jakob Zeuten og Lars Ludvigsen, og er en opfølger til ‘Mærk forretningen’ fra 2018.

Der bliver sat fokus på 18 af verdens bedste globale mærker og bogen præsenterer en analysemodel, der gør det let at vurdere og sammenligne certificerings-ordninger. Den nye bog inkluderer arbejdet med verdensmålene som et nyt parameter.

Håndbogen henvender sig til virksomheder, som ønsker at dokumentere deres indsats inden for bæredygtig udvikling og som bestræber sig på at reducere eller undgå bevidst eller ubevidst vildledende kommunikation om produkter, services og virksomheder.

Fairtrade indtog en førsteplads i sidste udgave og opnår igen en flot placering – denne gang på globalt plan. Analysen placerer Fairtrade helt i top blandt internationale mærker ved en samlet vurdering baseret på troværdighed og markedsværdi. Med 19 ud af 20 mulige point opnår Fairtrade en ‘meget høj troværdighed’ og en ‘høj markedsværdi’ med 17 ud af 20 point.

Bogen indeholder en ’Hall of Fame’ over de mest troværdige mærker på globalt plan og lægger det anvendte analyseværktøj – The Butterfly Model – frit frem med alle 36 kriterier. Dermed kan man selv identificere de troværdige og nyttige.

Bogen er skrevet af Jakob Zeuthen og Lars Ludvigsen – læs mere på www.letzcerti.com.

Tilmeld dig Fairtrade-mærkets nyhedsbrev

Navn(Påkrævet)