Droner gør hverdagen lettere for Fairtrade-sukkerrørs-producenter

Tolv mindre Fairtrade-certificerede familielandbrug i Belize, Costa Rica, El Salvador og Paraguay bruger droner i deres produktion af sukkerrør. Dronerne hjælper dem med at måle markernes arealer, finde skadedyr og analysere områder præget af tørke eller oversvømmelser.

Dronerne er en del af et pilotprojekt, som det Latin Amerikanske og Caribiske netværk af lokale producenter i Fairtrade, også kaldet CLAC, står bag.

Formålet med projektet er at udnytte fordelene ved teknologi i alle faser af sukkerrørsproduktionen.

“Droner i sukkerrørsproduktionen vil betyde meget for synkroniseringen og kontrollen i hele produktionsprocessen fra plantning til høst. Det er et nyt værktøj, der vil hjælpe os meget,” fortæller Rodrigo Lopez og Adelio Ferreira, der er rådgivere fra Cooperativa Manduvirá i Paraguay.

Klimaforandringer skaber udfordringer

Dronerne er et vigtigt redskab til at overvåge, hvordan sukkerrørene bliver påvirket af klimaforandringerne i Belize, hvor de både oplever tørke og kraftig regn.

I andre lande har dronerne også gjort det muligt at lave et fotografisk arkiv og en mere præcis kortlægning af, hvordan dyrkningen og høsten af sukkerrør skrider frem.

Droner med mange fordele

Dronerne gør det blandt andet muligt for de lokale producenter at indsamle oplysninger om afgrødernes højde, vækst og udvikling, og på den måde kan de lokale producenter lettere opdage, hvis der er uregelmæssigheder på marken, som kan påvirke væksten.

De lokale producenter får altså et mere præcist overblik over deres marker og afgrøder, som i sidste ende kan føre til en bedre høst og en større indtjening. Med dronerne hjælper CLAC de små familielandbrug med at optimere deres arbejde i sukkerrørsproduktionen.

I de fire lande, hvor pilotprojektet med dronerne er sat i gang, fortsætter uddannelsen af andre landmænd, så de fremadrettet også kan bruge droner i deres landbrug.

I projektet deltager følgende 12 organisationer

  • Belize: BSCFA, CSCPA og PSCPA
  • El Salvardor: ATAISI og El Sunza cooperatives
  • Costa Rica: CoopeAgri, CoopeCañera og CoopeVictoria
  • Paraguay: ASAGOC, Cooperativa Multiactiva de Producción Agropecuaria Ahorro y Crédito Cañaveral Ltda (Cañaveral), Cañeros Orgnánicos Asociados (CORA) og Cooperativa Manduvirá.

Tilmeld dig Fairtrade-mærkets nyhedsbrev

Navn(Påkrævet)