Om licensaftalen

(Indgås med Fairtrade-mærket Danmark)

Mærkning af produkter forudsætter, at en licensaftale er på plads.

Alle danske virksomheder, der ønsker at bruge Fairtrade-mærket på deres produkter, skal underskrive en licensaftale med Fairtrade-mærket i Danmark. Licensaftalen betyder, at Fairtrade Danmark godkender brugen af ​​Fairtrade-mærket. Når du underskriver en licensaftale med Fairtrade Danmark, accepterer du at handle fra en værdikæde, der er certificeret af FLOCERT. For at verificere dette skal du som licenshaver udfylde produktspecifikationer for hvert produkt med detaljer om produktet og værdikæden. Dette foregår i Fairtrades produktsystem, som hedder Connect. Fairtrade godkender slutproduktet, tjekker status på værdikæden og sikrer, at emballagen opfylder retningslinjerne for brug af Fairtrade-​​logoet.

Som regel er brandejeren licenshaver. Det betyder, at Fairtrade Danmark indgår en licensaftale med den virksomhed, der ejer varemærket på det produkt, der skal Fairtrade-mærkes. Der er dog undtagelser, hvor en leverandør til en mærkeejer kan blive licenshaver. Kontakt os for at høre, hvilken løsning, der passer bedst til jeres forretningsmodel.

Hvis virksomheden planlægger at handle Fairtrade-certificerede råmaterialer og/eller producere Fairtrade-mærkede færdigvarer, skal der også underskrives en certificeringsaftale med FLOCERT.


Hvad udgør licensafgiften?

En licensaftale betyder, at licenshaveren skal betale en licensafgift til Fairtrade Danmark for brug af Fairtrade-mærket. Licensafgiften er produktspecifik og er baseret på mængden af ​​solgte Fairtrade-mærkede varer.

Licensafgiften er delvis beregnet til markedsføringsaktiviteter, der skal øge opmærksomheden, viden og efterspørgslen efter produkter med Fairtrade-mærke på det danske marked. Cirka en tredjedel af licensafgiften går videre til Fairtrade International, der vedligeholder og opdaterer standarder samt til globale udviklingsprojekter, der støtter udviklingslandene. Det kan være alt fra klimaskoler, uddannelse af kvinder til politisk advocacy arbejde, der støtter arbejdet med menneskerettigheder. Fairtrade Danmark er en non-profit organisation.

For yderligere information om licensaftalen, kontakt os.