Derfor skal du vælge Fairtrade

Når du vælger produkter, der bærer Fairtrade-mærket, er de produceret og handlet efter Fairtrades standarder, som blandt andet indebærer:

Fair mindstepris

Når de lokale producenter sælger deres råvarer på Fairtrade-vilkår, får de en stabil og mere fair mindstepris, der er på niveau med eller højere end den globale markedspris. Det giver overskud til at planlægge fremtiden.

Premium-tillæg

Ud over prisen for råvarerne modtager de lokale producenter også et tillæg kaldet Fairtrade Premium. De lokale producenter i de enkelte kooperativer eller plantager bestemmer i fællesskab, hvad pengene skal bruges på.

Fælles organisering

Fairtrade hjælper lokale producenter med at organisere sig i større kooperativer, der er baseret på det samme demokratiske grundlag, som den danske andelstanke. Det styrker deres rettigheder og forhandlingsposition.

Hensyn til miljø

For at blive en del af Fairtrade skal de lokale producenter leve op til en række sociale og miljømæssige krav. Nogle af kravene skal de efterleve på forhånd, andre skal de tilpasse sig over en tidsperiode.

Ansvarlig
produktion

Fairtrade forbyder farlige sprøjtegifte og børnearbejde, kræver sikkerhedsudstyr, fremmer ligestilling og uddanner i ansvarligt, grønt landbrug, som passer på lokalmiljøet under produktionen.

Du gør
en forskel

Fairtrade-mærket er din mulighed for at gøre en konkret og positiv forskel for lokale Fairtrade-producenter i Asien, Afrika og Latinamerika. Vi handler med holdning, så du kan gøre det samme.