Fairtrade er god forretning

Nutidens forbrugere er klimabevidste og de vil gerne være aktive deltagere i virksomheders indsats for at understøtte og indfri verdensmålene.

Fairtrade stiller krav til både sociale og økonomiske vilkår samt miljøkrav til fx forsvarlig håndtering af affald, vandforbrug, beskyttelse af biodiversitet og dyreliv samt forbud mod brug af giftige sprøjtemidler

Ved at tilbyde Fairtrade-certificerede produkter i din butik eller servere Fairtrade i kantinen, på hotellet eller restauranten, kan din virksomhed både opnå nye kundegrupper, øge indtjeningen og sætte flueben i en lang række af punkterne i jeres CSR-strategi. Samtidig er det en værdifuld mulighed for at engagere sig direkte med forbrugeren.

Fairtrade arbejder for at sikre, at forsyningskæderne understøtter mennesker og miljø bag produkterne.

Sammen kan vi gøre verdensmål til hverdagsvaner

Omkring 70 procent af den mad, vi spiser, bliver høstet og dyrket af små familielandbrug og arbejdere i verdens fattigste lande - og næsten alle de 169 delmål, der danner grundlag for de FN´s 17 verdensmål, er koblet til fødevarer og landbrug.

Fairtrade arbejder målrettet for at forbedre levevilkårene og fremtidsmulighederne for verdens udsatte bønder og arbejdere. Med flere Fairtrade-mærkede produkter på hylderne, bliver det derfor nemmere for forbrugerne at bidrage til en bedre og mere bæredygtig verden i hverdagen.

Gør det let at handle bæredygtigt

Ifølge **Advice Bæredygtighedsbarometer 2021 **er mere end hver sjette dansker villige til at ændre vaner og livsstil for at reducere deres klimaaftryk. Men de færreste ved, hvordan de kan gøre en forskel.

Faktisk er det kun 15 %, som synes det er nemt at vurdere hvilke varer de skal lægge i indkøbskurven for at handle bæredygtigt.

Vidste du det?

Fairtrade er en vigtig strategisk partner, når danske virksomheder rapporterer på verdensmålene. Som det eneste globale mærke kan vi levere data og dokumentation helt ned på delmål.

Læs mere om Fairtrades arbejde med verdensmålene

Fairtrade bidrager til hvert enkelt mål – og arbejder for at gøre verdensmål til hverdagsmål, både for bønder og arbejdere, virksomheder og forbrugere.

Skal vi gøre verden grønnere fra Honduras til Holbæk?

Få hurtigt svar - Har du spørgsmål om licensering, Fairtrade-certificerede leverandører, mulige råvarer, der kan sources Fairtrade eller andre spørgsmål – så tag fat i vores produktchef Tobias Nag.