Pressemeddelelser

Fairtrade Danmark med talsperson Camilla Erika Lerberg i spidsen bidrager gerne med viden om global handel, etisk forbrug og forholdene for bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande.

Kontakt

Ved presserelaterede spørgsmål, interviewforespørgsler, billeder og logo, kontakt venligst kommunikationschef Katrine Grytter på:

Tlf.: +45 31 33 39 17 / Mail: katrine@fairtrade-maerket.dk

Jagten på perfekte vilkår er ikke vejen frem

Debatindlæg i Altinget Udvikling

09/09/2020

Fairtrade kan ikke garantere perfekte vilkår, men at kontrollen og modstanden mod stærke markedskræfter er der, hvor der er mest brug for det, skriver Camilla Erika Lerberg, der er direktør hos Fairtrade-mærket.

Vi kan gøre det bedre!

Debatindlæg

28/08/2020

Der er brug for både fokus og handling, hvis vi skal vende udviklingen i Vestafrika, og sætte en stopper for brug af farligt og skadeligt børnearbejde, i en af verdens fattigste regioner.

Husk nuancerne i kampen mod fattigdom og børnearbejde

Debatindlæg i Altinget Udvikling

20/08/2020

Politikere og forbrugere må ikke underminere en god løsning i jagten på den perfekte, skriver Fairtrade og Dansk Erhverv inden åbent samråd om afsløringer af børnearbejde på Fairtrade-certificerede plantager.

Vi har alle et ansvar for at forebygge børnearbejde

Pressemeddelelse

26/07/2020

Påstande om, at mere end to millioner børn arbejder på kakao-plantager og familiefarme i Vestafrika er chokerende, men ikke overraskende, ifølge Fairtrade, og tjener blot til at fremhæve det presserende behov for en fair indkomst for kakaobønder – og arbejdere.

Økologiske bananer skaber omsætningsrekord hos Fairtrade

Pressemeddelelse

24/06/2020

2019 blev et rekordår for mærkningsordningen Fairtrade i Danmark. Fairtrade oplevede sidste år en vækst på hele 12 procent, og det skyldes blandt andet det øgede fokus fra politikere, dagligvarebutikker og hos forbrugerne på at købe bananer uden farlige sprøjtegifte.

Fairtrade frigiver direkte økonomisk hjælp til bønder

Pressemeddelelse

27/04/2020

Hent takeaway, køb dansk grønt og støt de lokale. Det er lige nu populært at bakke op om danske producenter og lokale erhvervsdrivende. Men fokus på nærhed bør ikke ske på bekostning af kvalitetsvarer fra andre verdensdele. Fairtrade har derfor netop besluttet at frigive såkaldte Premium-midler til lokale bønder, så de kan få penge i hånden at klare sig for.

Fairtrade: 25 års vækst og fortsat vejen til bæredygtig handel

Pressemeddelelse

21/11/2019

I 25 år har Fairtrade arbejdet for en fair verdenshandel og fortalt historierne om de mennesker, der dyrker vores hverdagsprodukter som kaffe og bananer. Fremover skal danskerne lære nuancerne i mærkningsordningen endnu bedre at kende – for mærket rummer både fair pris, ordentlige arbejdsforhold, udvikling af lokalsamfund og hensyn til klima og miljø.