P-tærter med hjemmelavet fransk nougat

Det skal du bruge:

Sukkersirup

  • 65 g. vand
  • 125 g. Fairtrade-sukker
  • 50 g. glukosesirup
  • 65 g. Fairtrade-honning

Marengs

  • 40 g. æggehvide

Andet

  • 250 g. saltede peanuts
  • 300 g. mørk Fairtrade-chokolade
  • Flormelis
Fremgangsmåde
  1. Gør et stykke bagepapir klar og drys flormelis ud på det.
  2. Bland ingredienserne til siruppen undtagen honning i en lille gryde og bring det i kog ved svag til medium varme. Kom koldt vand i en skål og vask grydens sider ned med en ren pensel, der er dyppet i det koldt vand. Dette gør man for at undgå, at sukkeret krystalliserer, for det vil senere ødelægge karamellen. I hele forløbet “vaskes ned” 5 -6 gange, ikke mere.
  3. Hav tålmodighed og lad siruppen komme op på 140 grader (brug et sukkertermometer). Når den når de 140 grader så tilsætter du honning og lader temperaturen komme op på 148 grader.
  4. Imens piskes æggehvider til marengs i en skål.
  5. Når siruppen er 148 grader, så hældes det i marengsen i en tynd stråle imens der piskes (hæld det langsomt i).
  6. Lad det piske indtil du har en lun og luftig masse.
  7. Hæld marengsen ud på dit bagepapir med flormelis. Drys lidt flormelis ovenpå også, så er den nem at rulle ud. Rul den ud til ønskede tykkelse. Drys med peanuts og tryk dem ned i marengsen.
  8. Lad det køle af og blive hårdt, evt. i køleskabet i 2-3 timer. Gerne natten over.
  9. Smelt chokolade over et vandbad.
  10. Skær sekskantede former på cirka 3×3 cm ud af nougaten. Pensl med chokolade i bunden og på toppen. Evt. smør bunden på dem alle først og lad det stivne, og gentag herefter med toppen.

Værsgo'

PSST! Her kan du finde Fairtrade-produkter