One pot bananskræl med planteproteiner

Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • Skræl fra 4 Fairtrade-bananer
  • 2 løg
  • 1/4 hokkaidogræskar
  • 1/4 spidskål
  • 1/2 mango i tern
  • 2 dl danske markærter eller hestebønner
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 spsk. karrypasta
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. madras karry
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1 palmekål til servering
  • Olie

Fremgangsmåde:

  1. Sæt markærter eller hestebønner i blød i koldt vand dagen før tilberedning.
  2. Kassér vandet fra bønnerne, og kom dem i en gryde. Kog dem møre over 40-40 minutter i letsaltet vand. Tag gryden af kog, og kassér kogevandet.
  3. Bananskræller og løg skæres i fine tern. Rens hokkaidoen for kerner og indmad.
  4. Skær hokkaidoen i tern, og snit spidskålen i fine strimler.
  5. Skræl mangoen, og skær den over på den brede led, ned på siden langs den flade sten, og skær derefter mangoen i tern.
  6. Rør karrypastaen sammen i en lille smule olie. Rist bananskræller og løg i karrypastaen på en middelvarm pande.
  7. Tilsæt hokkaido og spidskål, og rist et par minutter mere. Herefter kommes resten af krydderierne i, efterfulgt af grøntsagsbouillon og kokosmælk.
  8. Til sidst tilsættes de kogte bælgfrugter. Varm retten godt igennem i 5 minutter ved middelvarme.
  9. Skær enden af palmekålen, så den deler sig i blade. Dyp bladene i kogende vand, og skyl dem herefter hurtigt i koldt vand.

Anret din one pot bananskræl i de blancherede kålblade og servér.

Du kan også servere retten med pandestegte fladbrød og lidt yoghurt pyntet med hakkede mynteblade.

Er der rester til overs kan du prøve at bruge det i en hummusopskrift.