One pot bananskræl med planteproteiner
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- Skræl fra 4 Fairtrade-bananer
- 2 løg
- 1/4 hokkaidogræskar
- 1/4 spidskål
- 1/2 mango i tern
- 2 dl danske markærter eller hestebønner
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl kokosmælk
- 1 spsk. karrypasta
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1/2 tsk. madras karry
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1 palmekål til servering
- Olie
Fremgangsmåde:
- Sæt markærter eller hestebønner i blød i koldt vand dagen før tilberedning.
- Kassér vandet fra bønnerne, og kom dem i en gryde. Kog dem møre over 40-40 minutter i letsaltet vand. Tag gryden af kog, og kassér kogevandet.
- Bananskræller og løg skæres i fine tern. Rens hokkaidoen for kerner og indmad.
- Skær hokkaidoen i tern, og snit spidskålen i fine strimler.
- Skræl mangoen, og skær den over på den brede led, ned på siden langs den flade sten, og skær derefter mangoen i tern.
- Rør karrypastaen sammen i en lille smule olie. Rist bananskræller og løg i karrypastaen på en middelvarm pande.
- Tilsæt hokkaido og spidskål, og rist et par minutter mere. Herefter kommes resten af krydderierne i, efterfulgt af grøntsagsbouillon og kokosmælk.
- Til sidst tilsættes de kogte bælgfrugter. Varm retten godt igennem i 5 minutter ved middelvarme.
- Skær enden af palmekålen, så den deler sig i blade. Dyp bladene i kogende vand, og skyl dem herefter hurtigt i koldt vand.
Anret din one pot bananskræl i de blancherede kålblade og servér.
Du kan også servere retten med pandestegte fladbrød og lidt yoghurt pyntet med hakkede mynteblade.
Er der rester til overs kan du prøve at bruge det i en hummusopskrift.