Honninghjerter

Antal: ca. 10 stk.

⏱ ca. +60min
De bedste honningkager må dog godt ligge i op til 3 døgn før servering.

Det skal du bruge:

  • 150 g Fairtrade honning
  • 150 g brun farin
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. hjortetaksalt

Chokoladeovertræk:

  • 400 g mørk Fairtrade chokolade
  • Pynt evt. glansbilleder, sukkerperler e.l.

Sådan gør du:

  1. Smelt honning, farin og smør i en gryde og lad blandingen køle lidt af. Et godt tip er at hælde det over i en skål – så går det lidt hurtigere.
  2. Pisk æggene sammen i honningblandingen og drys mel, krydderier og hjortetaksalt gennem en sigte og ned i skålen.
  3. Rør dejen sammen med en grydeske og stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer.
  4. Ælt dejen igennem på et let meldrysset bord og rul den ud i ca. ¾ cm tykkelse eller hvad der svarer til ca. 35 x 35 cm.
  5. Stik dejen ud med hjerteforme og læg kagerne på plader med bagepapir med et ca. 2-3 cm mellemrum mellem kagerne.
  6. Bag honninghjerterne i midten af ovnen på 200 grader i ca. 7 min.
  7. Lad kagerne køle af, læg dem i en plastikbøtte og dæk dem til med et stykke sammenfoldet bagepapir og hårdt opvredet viskestykke i mindst et døgn for at gøre honninghjerterne bløde.
  8. Smelt din Fairtrade chokolade i en skål over et vandbad og pensel chokoladen i et tykt lag over kagerne.
  9. Læg de chokoladeovertrukne honninghjerter på et stykke bagepapir og pynt dem med glansbilleder, sukkerperler e.l., og lad chokoladen stivne.

Så er honningkagerne klar til at blive nydt.
Velbekomme – og glædelig jul!