Honninghjerter
Antal: ca. 10 stk.
⏱ ca. +60min
De bedste honningkager må dog godt ligge i op til 3 døgn før servering.
Det skal du bruge:
- 150 g Fairtrade honning
- 150 g brun farin
- 125 g smør
- 2 æg
- 350 g hvedemel
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. hjortetaksalt
Chokoladeovertræk:
- 400 g mørk Fairtrade chokolade
- Pynt evt. glansbilleder, sukkerperler e.l.
Sådan gør du:
- Smelt honning, farin og smør i en gryde og lad blandingen køle lidt af. Et godt tip er at hælde det over i en skål – så går det lidt hurtigere.
- Pisk æggene sammen i honningblandingen og drys mel, krydderier og hjortetaksalt gennem en sigte og ned i skålen.
- Rør dejen sammen med en grydeske og stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer.
- Ælt dejen igennem på et let meldrysset bord og rul den ud i ca. ¾ cm tykkelse eller hvad der svarer til ca. 35 x 35 cm.
- Stik dejen ud med hjerteforme og læg kagerne på plader med bagepapir med et ca. 2-3 cm mellemrum mellem kagerne.
- Bag honninghjerterne i midten af ovnen på 200 grader i ca. 7 min.
- Lad kagerne køle af, læg dem i en plastikbøtte og dæk dem til med et stykke sammenfoldet bagepapir og hårdt opvredet viskestykke i mindst et døgn for at gøre honninghjerterne bløde.
- Smelt din Fairtrade chokolade i en skål over et vandbad og pensel chokoladen i et tykt lag over kagerne.
- Læg de chokoladeovertrukne honninghjerter på et stykke bagepapir og pynt dem med glansbilleder, sukkerperler e.l., og lad chokoladen stivne.
Så er honningkagerne klar til at blive nydt.
Velbekomme – og glædelig jul!