Nikolaos Strangas - Dessert a la Fairtrade

Det skal du bruge:

Chokoladecreme:

  • 2 blade husblas
  • 300 g mørk Fairtrade-chokolade
  • 2 dl sødmælk
  • 10 g glukosesirup
  • 4 dl piskefløde

Krystalliseret mørk chokolade:

  • 200 g Fairtrade-rørsukker
  • 100 g vand
  • 150 g mørk Fairtrade-chokolade

Marengs:

  • 25 g æggehvider
  • 20 g Fairtrade-rørsukker
  • 20 g flormelis

Vaniljesirup:

  • 1/4 Fairtrade-vaniljestang
  • 100 g Fairtrade-rørsukker
  • 1,5 dl vand
  • 10 g blade estragon
  • 10 g jordbær i små tern

Fremgangsmåde:

Du skal begynde på desserten, dagen inden den skal serveres

Chokoladecreme:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Smelt chokoladen.
  2. Varm mælk og glukose op til ca. 70 grader, og tilsæt den drænede, udblødte husblas.
  3. Bland mælken i lidt ad gangen (ad ca. 4 omgange). Pisk det hele godt sammen, indtil du får en skinnende, luftig creme. Gå ikke i panik, hvis det begynder at klumpe - bliv ved med at tilsætte mælk, og rør godt rundt.
  4. Lad cremen afkøle til ca. 35 grader. Tilsæt derefter fløden og rør godt rundt.
  5. Dæk chokoladecremen med film - filmen skal røre ved cremen og være helt tætsluttende. Lad den stå på køl i et døgn.

Krystalliseret mørk chokolade:

  1. Smelt chokoladen, og hæld den i en mikserskål.
  2. Kog mikserskål
  3. Kog rørsukker og vand op til 140 grader. Hæld det langsomt over den smeltede chokolade, mens mikseren kører. Mikseren skal røre rundt, indtil chokoladen 'krystaliserer' - det tager ca. 1 minut.

Marengs:

  1. Pisk æggehviderne, til de får toppe, og pisk derefter de to slags rørsukker i.
  2. Smør marengsen ud til et tyndt lag, ca. 0,5 cm. tør den i ovnen, ca. 2 timer ved 100 grader.

Jordbær i vaniljesirup med estragon:

  1. Begynd med vaniljesiruppen: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas vaniljekornene sammen med lidt af rørsukkeret først på skærebrættet - brug den flade side af en kniv.
  2. Kom vanilje og rørsukker i en gryde med vandet, og bring det i kog. Vær sikker på, at rørsukkeret er helt opløst. Lad siruppen køle af i køleskabet.
  3. Hak estragonen. Bland den hakkede estragon i vaniljesiruppen sammen med jordbær, og lad blandingen trække i køleskabet, til du skal anrette desserten.

Anretning

  1. Sprøjt lidt chokoladecreme ud i en skål, og læg en skefuld krystalliseret rørsukker rundt om.
  2. Læg lidt marinerede jordbær rundt om, og placer et stykke marengs på toppen.

0 / 0