Chokolade- og jordbærkage

Antal:

Det skal du bruge:
Bagte mandelbunde (til 2-3 store bunde, de kan sagtens fryses ned)

  • 100 g mandelmel
  • 30 g hvedemel
  • 125 g lyst Fairtrade-rørsukker
  • 180 g æggehvider
  • 80 g lyst Fairtrade-rørsukker

Hyldeblomstmarinerede jordbær

  • 500 g jordbær (klargjort vægt)
  • 1 dl hyldeblomstdrik
  • 1 Fairtrade-vaniljestang, flækket og kornene skrabet ud
  • 150-200 g Fairtrade-rørsukker, afhængig af bærrenes sødme
  • 1/4 dl balsamico

Creme anglaise:

  • 150 g piskefløde
  • 150 g mælk
  • 70 g æggeblommer
  • 40 g lyst Fairtrade-rørsukker
  • 600 g lys Fairtrade-chokolade

Pynt:

  • Tempereret mørk chokolade
  • Hakkede pistaciekerner

Fremgangsmåde:

Mandelbunde:

  1. Sigt mandelmel, hvedemel og 125 g rørsukker sammen
  2. Pisk æggehviderne, til de skummer. Tilsæt lidt ad gangen de 80 g rørsukker. Vend derefter det sigtede mandelmel, mel og rørsukker i.
  3. Bred dejen ud i et ca. 1,5 cm tykt lag op et stykke bagepapir og bag bundenden ved 180 grader i 20-22 minutter.

Hyldeblomstmarinerede jordbær:

  1. Klargør jordbærrene
  2. Bring hyldeblomstdrik, vaniljestang og -korn samt rørsukker i kog i en gryde. Kom Jordbærrene i, og bring det hele i kog igen.
  3. Tag forsigtigt jordbærrene op i en stor skål med en hulske. Bring siruppen i kog, tilsæt balsamico, og lad det tykne en smule. Hæld siruppen over jordbærrene, og køl helt af. Opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Chokolademousse:

  1. Begynd med at lave creme anglaise: Varm piskefløde og mælk op til nær kogepunktet. Pisk æggeblommer og rørsukker.
  2. Hæld den varme fløde-mælkeblanding over under piskning.
  3. Hæld det hele tilbage i gryden, og lad cremen legere til 85 grader. Sørg for at røre blandingen hele tiden med en gummidejskraber. Sigt cremen.
  4. Hak chokoladen fint, og den i en stor skål. Hæld creme anglaisen lidt efter lidt over den hakkede chokolade. Blend et par sekunder med en stavblender.
  5. Pisk fløden til let skum. Når chokoadeblandingen er ca. 40 grader, veder du flødeskummet forsigtigt, men grundigt i. Denne blanding er i begyndelsen flydende, men luftig.
  6. Lad evt. moussen stå kort tid i køleskabet, før du samler lagkagen.

Samling:

  1. Kom en bund i en springform, kom lidt chokolademousse på, stil på køl i 15-20 minutter, og fordel de afkølede jordbær oven på moussen.
  2. Kom en bagt bund mere ovenpå, og fordel resten af chokolademoussen ovenpå. Stil på køl i 6-8 timer, gerne natten over. Pynt med finthakkede pistacier.

TIP! Morten overtrækker sin kage med tempereret mørk chokolade.