Malthes Bee’s Ginger


Det skal du bruge:

  • Fair Juniper Gin fra Usbekistan
  • Fairtrade-akaciehonning
  • Ingefær
  • Fairtrade-limefrugter

Fremgangsmåde:

Dette er en simpel cocktail, der kombinerer de krydrede og urtede noter i ginen med den skarpere smag og kraft fra ingefæren.
Honning og lime udgør hertil den perfekte balance mellem det søde og fyldige fra honningen og den friske syre fra citrusfrugten.

  1. I en Boston Shaker blandes 8 cl Fairtrade-gin med 4 cl honning og 5 cl friskpresset limesaft. Rør grundigt indholdet med en barske, indtil honningen er helt opløst.
  2. Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker. Overhæld, i en si, kort ingefærstykkerne med kogende vand.
  3. Herefter tilsættes ingefærstykkerne til shakeren.
  4. Fyld shakeren med isterninger og shake indholdet kraftigt i 20-30 sekunder.
  5. Strain til sidst indholdet ned i et afkølet glas, efter eget valg, og pynt eventuelt med en limeskive og et glimt i øjet.

NOTE! Ingefær har en kraftig og til tider overdøvende smag. Derfor skal ingefærstykkerne ikke være fysisk til stede i det endelige glas, men straines fra lige inden servering.
Den skraldede ingefær overhældes kort med kogende vand, inden den shakes, for at blødgøre roden og dermed gøre det nemmere at udvinde smagen hurtigere.

Honning er væsentlig tykkere i konsistent end ginen og limesaften, derfor er det vigtigt, at den er rørt grundigt ud, inden isterningerne tilsættes. Ellers vil honningen klumpe sig til isen og ikke blive en integreret del af cocktailen.

PSST! Her kan du finde Fairtrade-produkter