Banankage med flydende chokoladekerne

Antal: 12 kager

Det skal du bruge:

Chokoladekerne:

  • 120 g smør
  • 75 g mørk Fairtrade-chokolade (70 %)
  • 2 store æg
  • 60 g Fairtrade-rørsukker
  • 25 g mel

Banankage:

  • 3 æg
  • 175 g Fairtrade-rørsukker
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g hakket hasselnødder
  • Korn fra 1 Fairtrade-vaniljestang
  • 100 g smeltet smør
  • 1, 5 Fairtrade-banan, mosede

Fremgangsmåde:

Chokoladekerne:

  1. Smelt smørret, tag det af varmen, og kom hakket mørk chokolade i. Lad det smelte helt.
  2. Rør æggene i chokoladeblandingen et ad gangen. Tilsæt til sidst mel og rørsukker.
  3. Hæld chokolademassen i små halv-runde silikoneforme (dia 4,2 cm), og sæt formene på frost.

Banankage:

  1. Pisk æg og rørsukker i ca. 10 min., til blandingen er luftig.
  2. Vend rørsukker, mel, bagepulver, hasselnødder og vaniljekorn i.
  3. Vend smørret i, og bland til sidst de mosede bananer i dejen.
  4. Sæt de frosne halvkugler sammen 2 og 2 til en lille kugle. Kom ca. 30 g banankagemasse i en halvrund silikoneform (dia 7,5 cm), læg den frosne chokoladekugle i midten, og sprøjt yderligere 30 g banankage på toppen og glat ud. Bag kagerne i 15 min. ved 180 grader.
  5. Køl kagerne lidt af, men vend dem ud og servér dem, mens de stadig er lune.

TIP! Banankagerne smager forrygende med en skefuld god vaniljeis til.