Ingen er i tvivl - verden har brug for forandring

Vi skal gøre noget andet, end det vi plejer, hvis vi vil have en bæredygtig fremtid.

Selvom verdens problemer er komplekse, behøver det ikke være svært at blive en del af løsningen. Faktisk kan du let gøre en forskel for verden i din hverdag.

Gør verdens mål til dine

Når du køber Fairtrade-mærkede produkter, støtter du automatisk FN´s verdensmål for en mere bæredygtig verden. Ca. 70 procent af verdens fødevarer bliver nemlig høstet og dyrket af arbejdere og bønder i verdens fattigste lande, og Fairtrade arbejder målrettet for at forbedre deres levevilkår.

Gør du det til en vane at købe Fairtrade, når du handler, er du derfor med at skabe den forandring, verden har brug for.

Små forskelle - stor betydning

Tilsæt 50 gr. verdensmål til din morgen smoothie

Bananer er vores yndlingssnack! Faktisk er bananer så populære, at de optager en 5. plads på listen over verdens mest handlede varer. Bananer er også den vigtigste indtægtskilde for millioner af mennesker i verdens fattigste lande. Der produceres nemlig over 100 millioner ton bananer hvert år, og denne råvare udgør dermed en hjørnesten i mange landes økonomier.

Mange mindre bønder er udsat for et kraftig prispres fra eksportører, importører og dagligvarekæder og kan derfor ikke konkurrere mod de store bananplantager.

Du kan gøre en kæmpe forskel ved at putte Fairtrade mærkede bananer i din indkøbskurv.

Bryg din espresso på friskkværnede verdensmål

Millioner af mennesker verden over starter morgenen med en kop kaffe. Og fortsætter dagen med kaffepauser, kaffemøder, kaffeaftaler eller måske en kaffedate?

På verdensplan er der over 125 millioner mennesker, der lever af kaffeproduktion, og blandt dem desværre også en del som ikke er i stand til at opretholde en middelmådig indtægt og levestandard, på trods af at kaffebønnen er børsnoteret og en højst eftertragtet råvare.

Kaffeproduktionen er hårdt ramt af klimaforandringer, i form af højere temperaturer og store udsving i nedbørsmængder. Det er dyrt og kræver viden og uddannelse at gøre kaffeplanterne mere modstandsdygtige overfor fremtidens klima. Derfor modtager kaffebønderne, som en del af Fairtrade-standarderne, et fast økonomisk tillæg oveni prisen for deres kaffe. Som de kan bruge til at udvikle og investere i en mere klimaresistent og bæredygtig produktion.

Derfor gør det en kæmpe forskel at du vælger en Fairtrade-mærket kaffe, og er med til at skabe en bedre fremtid for verdens bønder og arbejdere.

Læs mere om Fairtrades arbejde med verdensmålene

Fairtrade bidrager til hvert enkelt mål – og arbejder for at gøre verdensmål til hverdagsmål, både for bønder og arbejdere, virksomheder og forbrugere.