Certificering

FLOCERT er den organisation, der certificerer og kontrollerer alle kooperativer, plantager og handelsforbindelser i Fairtrade-systemet. Når Fairtrade-standarderne følges i alle led i forsyningskæden, kan Fairtrade-mærket anvendes på det færdige produkt.

Fairtrade Danmark hjælper virksomheder, der ønsker at sælge Fairtrade-mærkede produkter. Vi kan formidle kontakt til alle Fairtrade-certificerede råvareproducenter og hjælper dig med at finde den råvare, kvalitet og volumen, du har brug for. Certificering af din eksisterende råvareleverandør er også en mulighed.

Sådan foregår certificeringen

Virksomheden, der forarbejder et Fairtrade-produkt certificees af FLOCERT.

De virksomheder, der certificeres af FLOCERT, skal gennemgå regelmæssig kontrol af for eksempel købs- og betalingsdokumenter. Det gælder for alle aktører i værdikæden – fra producentorganisationer i udviklingslandene til eksportører, importører og leverandører. Kontrol og inspektion af eksportører / importører / leverandører indebærer for eksempel, at salg og mængde er i overensstemmelse med de tal FLOCERT har registreret. Under inspektioner af kooperativer og plantager i producentlande kontrolleres også kriterierne for ansættelsesvilkår, arbejdsforhold, organisatorisk frihed, sundhed og sikkerhed osv. Ansøgnings- og certificeringsgebyrer for importør / producent / leverandør vil variere afhængigt af virksomhedens størrelse og hvor komplekse produkterne er. Ansøgningsdokumenter til en certificeringsaftale modtages fra FLOCERT.