Konklusion på ekstern undersøgelse af Danwatch’s beskyldninger om børnearbejde

Artikel

25/11/2020

Mediet Danwatch lavede i sommeren 2020 flere historier om brug af børnearbejde på 4 Fairtrade-certificerede familiefarme i Elfenbenskysten. En uafhængig undersøgelse af den internationale certificeringsorganisation FLOCERT viser fejl og mangler i Danwatch’s udlægning.

Husk nuancerne i kampen mod fattigdom og børnearbejde

Debatindlæg i Altinget Udvikling

20/08/2020

DEBAT: Politikere og forbrugere må ikke dømme på baggrund af overskrifter og dermed underminere en god løsning i jagten på den perfekte, skriver Fairtrade og Dansk Erhverv inden åbent samråd om afsløringer af børnearbejde på Fairtrade-certificerede plantager.

button

Reaktion på observationer af børnearbejde på kakaofarme i Elfenbenskysten

Artikel

24/07/2020

Fairtrade er via mediet Danwatch blevet gjort opmærksom på, at de vil offentliggøre en artikel om, fund af børnearbejde på flere familiefarme, der er en del af Fairtrade-certificerede kooperativer i Elfenbenskysten. Vi tager alle sager om børnearbejde meget alvorligt og vil, hvis der bliver fundet børnearbejde, straks handle for at beskytte de involverede børn.

button

Børnearbejde i verdens produktion af råvarer

Artikel

07/07/2020

Fairtrade arbejder for at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere og derigennem skabe en mere fair og bæredygtig verden. En verden, hvor børn ikke er tvunget til at arbejde under skadelige og farlige forhold. Og hvor de har mulighed for at gå i skole. Med denne vision arbejder Fairtrade blandt andet for opfyldelsen af FN’s Verdensmål nummer 8, delmål 7, som indebærer, at børnearbejde skal være udryddet inden 2025.

button

100 år senere: Kan vi sætte en stopper for børnearbejde?

Artikel

12/06/2019

Fairtrade arbejder for at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere og derigennem skabe en mere fair og bæredygtig verden. En verden hvor børn ikke er tvunget til at arbejde under skadelige og farlige forhold. Børn har ret til at gå i skole. Med denne vision arbejder Fairtrade blandt andet for opfyldelsen af FN’s verdensmål nummer 8 – et mål der blandt andet indebærer at eliminere børnearbejde inden 2025.

button