Reaktion på observationer af børnearbejde på kakaofarme i Elfenbenskysten

Artikel

24/07/2020

Fairtrade er via mediet Danwatch blevet gjort opmærksom på, at de vil offentliggøre en artikel om, fund af børnearbejde på flere familiefarme, der er en del af Fairtrade-certificerede kooperativer i Elfenbenskysten. Vi tager alle sager om børnearbejde meget alvorligt og vil, hvis der bliver fundet børnearbejde, straks handle for at beskytte de involverede børn.

button

Børnearbejde i verdens produktion af råvarer

Artikel

07/07/2020

Fairtrade arbejder for at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere og derigennem skabe en mere fair og bæredygtig verden. En verden, hvor børn ikke er tvunget til at arbejde under skadelige og farlige forhold. Og hvor de har mulighed for at gå i skole. Med denne vision arbejder Fairtrade blandt andet for opfyldelsen af FN’s Verdensmål nummer 8, delmål 7, som indebærer, at børnearbejde skal være udryddet inden 2025.

button

100 år senere: Kan vi sætte en stopper for børnearbejde?

Artikel

12/06/2019

Fairtrade arbejder for at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere og derigennem skabe en mere fair og bæredygtig verden. En verden hvor børn ikke er tvunget til at arbejde under skadelige og farlige forhold. Børn har ret til at gå i skole. Med denne vision arbejder Fairtrade blandt andet for opfyldelsen af FN’s verdensmål nummer 8 – et mål der blandt andet indebærer at eliminere børnearbejde inden 2025.

button