Chai med sukkerbrød

Ingredienser

Chai til 4 pers. / Sukkerbrød til 8-10 pers.

Chai
2 spsk. sort te (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)
1 stang kanel
3 hele kardemommefrø
4 hele nelliker
4 tsk. rørsukker (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)
4 dl skummetmælk
4 dl vand
lidt skummetmælk til skum
lidt stødt kanel (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)

Sukkerbrød
2 dl lunken sødmælk
50 g gær
2 æg
1 dl kærnemælk
75 g smeltet smør
600 g hvedemel
2 spsk. rørsukker (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)
2 spsk. revet usprøjtet citronskal
1 knivspids salt

sammenpisket æg
rørsukker (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)

Fremgangsmåde

Chai
Kom det hele i en gryde med vand og skummetmælk.

Lad det småkoge i 10 minutter, rør jævnligt.

Skum imens mælk i en gryde, ved at piske mælken, mens den varmes op.

Sigt chaien, og hæld den i glas, rør 1 tsk. rørsukker i hvert glas. Kom til sidst skum på toppen, og drys med lidt stødt kanel.

Sukkerbrød
Rør den lunkne mælk og gær sammen i en skål, til gæren er opløst.

Tilsæt æg og kærnemælk, og rør, tilsæt smør, og rør igen.

Vend mel, sukker, citronskal og salt sammen i en skål, og rør det hele sammen, ælt dejen godt med hænderne på et meldrysset bord.

Læg dejen i en skål, og lad den hæve 1 time.

Form små boller, når dejen har hævet, og stil dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve ca. 20 min.

Pensel med æg, og drys med rørsukker.

Bag bollerne ca. 15 minutter ved 225 grader.

Hent denne opskrift som PDF

Se alle opskrifter

chai_sukkerbroed_primary
Videre Trine Hahnemann

Trine Hahnemann

Trine Hahnemann er autodidakt kok, men har haft stor succes med sit cateringfirma og leveret mad til mange store internationale stjerner. Her løfter vi sløret for nogle af dem!

Videre

Opskrifter

Der er garanteret mundvand, når du ser opskrifterne fra en lang række danske stjernekokke, der har kokkereret ganske fair. Du kan finde både gourmet opskrifter, dessertopskrifter, sunde opskrifter og meget mere.Der er garanteret mundvand, når du ser opskrifterne fra en lang række danske stjernekokke, der har kokkereret ganske fair.