Perlebygotto med kantareller, blåskimmelost og blommechutney

Ingredienser

Til 4 personer:
Perlebygotto
50 g tørrede kantareller
1 dl hvidvin (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)
1 løg, finthakket
1,5 l grønsagsbouillon
350 g perlebyg
50 g blåskimmelost
salt
peber (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)

Blommechutney
10 økologiske blommer
1 løg
200 g rørsukker (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)
1 dl æbleeddike
1 stjerneanis
5 korianderfrø
5 hele fennikelfrø
2 spsk. olivenolie (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)
peber (Fås i Fairtrade varianter – find dem her)

Fremgangsmåde

Blommechutney
Befri blommerne for sten og skær dem i grove tern. Hak løget fint.

Tilsæt rørsukker i en gryde, og varm op til karamelkonsistens ved svag varme.

Tilføj de finthakkede løg til den flydende karamel sammen med lidt salt, så løgene smider lidt væske. Gør dette ved meget svag varme, så løgene ikke brænder på.

Når løgene er møre, tilsæt blommer, krydderier og æbleeddike, og kog ind til en kompotlignende konsistens.

Smag til med friskkværnet peber, olivenolie og eddike, og stil blommechutneyen på køl.

Perlebygotto
Skyl kantarellerne i koldt vand, og sæt dem i blød i 1,5 time. Sørg for, at der ikke sidder jordrester tilbage. Svits dem ved høj varme i olivenolie, og stil til side.

Hak løget fint, og sauter i en gryde med smør og olivenolie. Tilsæt perlebyg og rist, til de bliver gyldenbrune.

Tilsæt hvidvin, og lad den fordampe. Hæl grønsagsbouillon på løbende, indtil perlebyggen har optaget alt væden og fået en grødet tekstur.

Til sidst tilsættes de stegte kantareller og finthakket blåskimmelost. Pynt med blommechutney og purløg.

Hent denne opskrift som PDF

Se alle opskrifter

bygotto_primary
Videre groed_thumb

Grød

Et godt kammeratskab, en god idé og et ledigt lokale på Jægersborggade kan føre mange steder hen. Man kan jo åbne en grødbar. Læs mere om vennerne Lasse Skjønning Andersen og Martin Daniali og deres fælles passion for den nærende spise.

Videre

Opskrifter

Der er garanteret mundvand, når du ser opskrifterne fra en lang række danske stjernekokke, der har kokkereret ganske fair. Du kan finde både gourmet opskrifter, dessertopskrifter, sunde opskrifter og meget mere.Der er garanteret mundvand, når du ser opskrifterne fra en lang række danske stjernekokke, der har kokkereret ganske fair.