Fair smagsoplevelser
– fra hele verden til dig

Der er garanteret mundvand, når du ser opskrifterne fra en lang række danske stjernekokke, der har kokkereret ganske fair. Du kan finde både gourmet opskrifter, dessertopskrifter, sunde opskrifter og meget mere.

TilbageTilbage
Videre

Rosen-is

Dessertkok Morten Borups mad blomstrer. Prøv hans rosenis med Fairtrade-mærkede roser, rørsukker og vanilje.

Videre

Banansmoothie

Kokken Jakob de Neergaard har lavet smoothie med blandt andet Fairtrade-mærket banan, appelsinjuice og rørsukker. Ideel til brunch.

Videre

Amerikanske pandekager med flydende honning

Kok Jakob de Neergaard har lavet klassiske amerikanske pandekager med Fairtrade-mærket flydende honning.

Videre

Blommekage med vaniljeis

Kok Anita Klemmesens blommekage med vaniljeis og marcipan er intet mindre end skøn. Server den med ristede mandler på toppen.

Videre

Varm kaffe med chokolade, muskat og romfløde

Kaffe fungerer uhyre godt med aromatiske ingredienser. Prøv bare Claus Meyer og Lars Scheels lækre kaffedrik.

Videre

Perlebygotto med kantareller, blåskimmelost og blommechutney

Kokkene fra GRØD deler deres opskrift på perlebygotto baseret på Fairtrade-mærket hvidvin.

Videre

Klassiske honningkager med mandler

Se Katrine Klinkens opskrift på hvordan man laver den lækreste honningkage. Her med Fairtrade-mærket honning.

Videre

Valnøddeæblepie med kold karamelsauce

Dessertkok Mette Blomsterberg laver valnøddeæblepie med kold karamelsauce på blandt andet Fairtrade-mærket rørsukker.

Videre

Skindstegt efterårsfisk med selleripuré og savojkål med urter, æbler og cashewnødder

Rune Toft, bæredygtig cateringkok fra Runes mad laver Skindstegt efterårsfisk med selleripuré og savoykål med urter, æbler og cashewnødder

Videre

Gnocchi

De fire unge piger fra Spiseri har delt deres opskrift på gnocchi, en kartoffelpasta, der kan vendes med lige det, du ønsker. Her i Fairtrade-mærket olivenolie.

Videre

Vaniljerisotto med kokos og karamelliseret banan

Kokkene Thomas Parry og Thomas Herman demonstrerer bananens anvendelighed i en simpel vaniljerisotto med kokos og karamelliseret banan.

Videre

Chai med sukkerbrød

Kok Trine Hahnemann forsøder din dag med chai-te og sukkerbrød på Fairtrade-mærket sort te og rørsukker.

Videre

Personligt tryk på bomuld

Designer, forretningsmand og kulturel iværksætter. Klaus Samsøe giver dig bæredygtige ideer til at pifte gaderoben eller indkøbsnettet op.

Videre

Saras opstrammende Sugar Rush Scrub

Gør som skønhedsredaktør Sara Rostrup, og start dagen med en opstrammende bodyscrub, og få gang i blodcirkulationen. Brug den to gange om ugen, og få den smukkeste bløde hud.

Videre

Hakkebøf med avocado, stegte kartofler og spinat med peberfrugt og skalotteløg

En dansk familie handlede ind til en uge for i alt 2195 kr. Af indkøbslisten fik Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg kreeret retten hakkebøf med avocado, stegte kartofler og spinat med peberfrugt og skalotteløg.

Videre

Ugali med bønner og jordnøddestuvet spinat

En familie fra Kenya købte ind til en hel uge for 161 kr. Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg fik indkøbslisten og kom op med opskriften på ugali med bønner og jordnøddestuvet spinat.

Videre

Lynstegt gris med peanuts og soja

En familie fra Shanghai, Kina, handlede en uges mad for 307 kr. Af indkøbslisten kreerede Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg retten lynstegt gris med peanuts og soja.

Videre

Kylling stegt med refried bønner og salat med broccoli, æbler og yoghurt

En amerikansk familie handlede for 1100 kr. på en uge. Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg fik indkøbslisten, og ud af det kom kylling med refried bønner og salat med broccoli, æbler og yoghurt.

Videre

Tabouleh

Morten Bech Køster fra Bistrot Bobo fremtryller med inspiration fra det franske køkken en lækker tabouleh med cashewnødder og tørrede dadler

Videre

Cha Ca, rødfisk med gurkemeje, dild og forårsløg

Vincent Chaisy, der er chefkok hos LêLê, giver os opskriften på lækker rødfisk tilberedt på vietnamesisk manér, med ingefær, citrongræs og fiskesovs.

Videre

Cheesecake med hvid chokolade

Dessertkokken Morten Heiberg har udviklet denne drøm af en cheesecake med hvid chokolade og amaretto.

Videre

Chokoladeganache lavet på vand

Skuespiller og komiker Timm Vladimir tryller noget så simpelt som mørk Fairtrade chokolade og vand om til en fantastisk lækker dessert.

Videre

Annes sorte gryde

Anne Larsen giver sit bud på den klassiske sorte gryde ret, som indeholder masser af gode Fairtrade produkter.

Andre opskrifter