hella-neutral-primaer
hella-neutral-sekundaer

Hella Joof

Skuespiller, komiker, filminstruktør og nu: Fairtrade ambassadør. Hella Joof har mange bolde i luften. Hun støtter op om Fairtrade, da det for hende er den rette måde at skabe udvikling i nogle af verdens fattigste lande.

Hella Joof  er skuespiller, filminstruktør og komiker. Siden sin uddannelse på Skuespiller-skolen ved Odense Teater i 1990 har Hella Joof op gennem 90’erne markeret sig som komiker i tv-satire-programmet ’Lex og Klatten’, som også bestod af skuespilkollegaerne Martin Brygmann, Peter Frödin og Paprika Steen, og senere i satiregruppen Det Brune Punktum, som i årene 1999-2002 turnerede med flere succesfulde shows.

På film kender vi blandt andet Hella Joof fra Susanne Biers film ’Den eneste ene’, Thomas Vinterbergs ’De største helte’ og Wikke og Rasmussens ’Hannibal og Jerry’. I 2001 debuterede hun som instruktør med filmen ’En kort en lang’, og derefter fulgte blandt andet ’Oh happy day’ fra 2004 og senest ’Se min kjole’ fra 2009. Hella Joof er desuden paneldeltager i ’Mads og Monopolet’ på P3, og selv er hun vært på radioprogrammet ’Åbent Hus’ sammen med Nikolaj Koppel på P2, hvor de introducerer klassisk musik for både de trænede og uerfarne lyttere.

Hella Joof blev Fairtrade ambassadør i 2011, og hun har valgt at stille op for at støtte den for hende indiskutabelt gode sag, for “handel på fair betingelser er en god måde at give nogle af verdens fattigste mulighed for at selv at skabe en bedre fremtid”, siger hun.

Videre

Valnøddeæblepie med kold karamelsauce

Dessertkok Mette Blomsterberg laver valnøddeæblepie med kold karamelsauce på blandt andet Fairtrade-mærket rørsukker.

Videre

Fra gæld til fremtid

Den chilenske vinbonde Sergio fortæller om sine største udfordringer og hvordan Fairtrade gør en forskel i hans liv.

Videre

Business

Til din arbejdsplads, din café, din restaurant. Fairtrade Mærket og business går hånd i hånd. Tag et kig på Fairtrade Mærkets mange food service produkter, læs om hvordan du kan få mærket på dine produkter og meget mere.