Pressemeddelelser

Her kan du se vores seneste nyheder og pressemeddelelser. Er du interesseret i at modtage fremtidige pressemeddelelser, så kontakt vores kommunikationschef.

Louise Elver, 31 68 28 51, louise@fairtrade-maerket.dk

 • Fairtrade inviterer kaffeelskere til Verdens Største Kaffepause

  Kaffeelskere verden over opfordres til stå sammen i Verdens Største Kaffepause d. 13.-15. maj. Målet er at drikke 100 millioner kopper Fairtrade-kaffe for at bakke op om kaffebønderne i nogle af verdens fattigste lande.

 • Scandic Odense og Kvickly i Dalum donerer præmier til den globale Fairtrade-kampagne Verdens Største Kaffepause

  Fotografer og del din Fairtrade-kaffepause med verden og vind lækre præmier fra bl.a. Kvickly i Dalum og Scandic Odense. Sådan lyder budskabet fra Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense, som i forbindelse med den globale event, Verdens Største Kaffepause, afvikler en kampagne om Fairtrade på de sociale medier.

 • Fairtrade til politikerne: Kom nu ind i kaffekampen!

  Mindre end 1 % af regionernes kaffeindkøb er etisk certificeret kaffe. I et forsøg på at hæve det niveau tager Fairtrade på rundtur til de politiske partier med en opfordring om at sætte offentlige kaffeindkøb på den politiske dagsorden.

 • Salget af Fairtrade-varer stiger med 9 %

  Danskerne køber flere og flere Fairtrade-mærkede varer. De nyeste tal viser en vækst på 9 % i forhold til året før. Det skyldes ubetinget to bestemte kategorier.

 • Elsesminde fik diplom og er nu Fairtrade Uddannelse

  Der var god debat mellem eleverne og Jonas Giersing, direktør for Fairtrade Mærket, da Elsesminde blev kåret til Fairtrade Uddannelse. Jonas Giersing overrakte diplomet til Vibeke N. Mouridsen, forstander for Elsesminde.

 • 9 ud af 10 danskere kender Fairtrade

  90 % af danskerne kender Fairtrade-mærket, og det gør mærkningsordningen til den næstmest kendte i Danmark, kun overgået af det røde økologi-mærke. Det viser en helt ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Det er især unge mellem 18-24 år, som synes godt om Fairtrade.  

 • Sv. Michelsen Chokolade bliver Fairtrade

  Kvalitet og samarbejde med Fairtrade går hånd i hånd. Sv. Michelsen Chokolades kunder bidrager til at sikre fremtidens høst af kakao og bedre vilkår for kakao-bønderne.

 • Forbrugertrend: Fairtrade hitter på verdensplan

  Ny årsrapport fra Fairtrade International viser et markant højere salg af Fairtrade-mærkede produkter på verdensplan sidste år. Det er især tre kategorier, der tegner

  stigningen, og som forbedrer forholdene for i alt 1,6 mio. bønder og arbejdere i 75 forskellige lande. 

 • Klimaændringer tvinger 120 millioner af verdens fattigste mennesker i knæ

  Klimaændringer vil halvere dyrkningsarealet for kaffeproduktionen. Det får konsekvenser for mere end 120 millioner af verdens fattigste mennesker, der er afhængige af kaffeindustrien, viser ny rapport.

 • vh

  Derfor har kaffen noget at fejre

  Den 1. oktober drysser der sort smuds på kalenderdatoen. Der er en drik, der kræver sin opmærksomhed og sin fest. 

 • Oti manu

  Mød Oti Manu: Fairtrade kakaobonde og familiefar

  Chokolade er en af de mest elskede fødevarer i verden, men kakaobønnens rejse fra mark til chokoladeæsken på butikshylden er lang og hård. Her kan du komme tæt på et af de millioner af mennesker, der dyrker de eksotiske bønner.  

 • skls

  Stor udstilling åbner på Transfer Day

  I forbindelse med 100-års dagen for salget af Dansk Vestindien åbner Arbejdermuseet en aktuel særudstilling, der sætter fokus på slaveri i fortiden, men i høj grad også i nutiden. • 7 eleven kop

  Din kaffe på farten bliver økologisk og Fairtrade

  Hos 7-Eleven er kaffe ikke bare kaffe. Den 24. april lancerer kæden en ny kaffeoplevelse af højeste kvalitet. Den er økologisk og Fairtrade, og både bønner og mælk er nøje udvalgt af et eksperthold af baristaer.

 • Hella

  Vær med i World Fairtrade Challenge

  Selvom vi er kommet langt med fair handel de sidste 30 år, er der stadig et stort behov for at gøre global handel mere fair. Du kan slå et slag for fair handel ved at være med i World Fairtrade Challenge den 8. – 14. maj. Det gør du ved at spise eller drikke et Fairtrade-produkt eller ved at byde andre på fair lækkerier. Hashtag #fairtradechallenge. 


 • WFC Kobenhavn

  Rådhuspladsen farves fair

  I anledning af World Fairtrade Challenge inviterer Fairtrade til morgenfest for fair handel på Rådhuspladsen i København. Det sker lørdag den 13. maj fra kl. 11-15, og du er inviteret. For selvom vi er kommet langt med fair handel de sidste 30 år, er der stadig et stort behov for at gøre global handel mere fair.

 • WFC Aarhus

  Fair fyraftensfest på Store Torv

  I anledning af World Fairtrade Challenge inviterer Fairtrade til fyraftensfest for fair handel på Store Torv i Aarhus. Det sker torsdag den 11. maj fra kl. 15-18, og du er inviteret. For selvom vi er kommet langt med fair handel de sidste 30 år, er der stadig et stort behov for at gøre global handel mere fair.

 • Fairtrade Challenge Odense borgmester

  Bæredygtighed og Fairtrade på dagsordenen på Tornbjerg Gymnasium

  500 spørgelystne gymnasieelever fik svar på deres spørgsmål om bæredygtighed og Fairtrade, da kampagnen World Fairtrade Challenge blev sparket i gang i Odense ved et debatarrangement på Tornbjerg Gymnasium.

 • sgf

  Danskerne er vilde med Fairtrade

  I 2016 steg det estimerede salg af Fairtrade-produkter med cirka 17 procent i Danmark. Det er en tendens, som de seneste år har været gennemgående og en tendens, som betyder meget for nogle af verdens fattigste mennesker. 

 • fairtrade challenge kaffeboenner

  Mere end 2 millioner mennesker slog et slag for fair handel

  I sidste uge løb World Fairtrade Challenge af stablen i hele verden. Formålet var at slå et slag for fair handel, hvilket engagerede mere end 2 millioner mennesker – heriblandt 45.000 danskere.

 • as

  Bornholmerklassikeren Krølle-Bølle-isen relanceres i REMA 1000

  Den originale Krølle-Bølle-is, som er opkaldt efter Bornholms nationaltrold, relanceres nu i fem økologiske og Fairtrade-certificerede varianter, så kvalitetsbevidste iselskere kan nyde en vaskeægte bornholmerklassiker.

 • VR aktivitet 2

  Mød en kaffebonde i Aarhus med virtual reality-teknik

  Peter Larsen Kaffe giver danske kaffeforbrugere mulighed for at møde bonden bag bønnerne. Den virtuelle rejse skal løfte forbrugernes forståelse for kaffebondens arbejdsliv.

 • Travis og Marie

  Studerende henter teknologipris til Peter Larsen Kaffe og Fairtrade

  CopenX-prisen for årets bedste marketing VR-projekt blev forleden tildelt Marie Mainz og Travis Lacy, som med Virtual Reality filmen ”Fair kaffe” afslutter deres studie på TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole. Projektet skal bringe kaffebønder og kaffeforbrugere tættere sammen, og er blevet til i samarbejde med Peter Larsen Kaffe og Fairtrade.


 • Nespresso kapsel

  Nespresso lancerer limited edition Fairtrade-mærket kaffe

  Nespresso lancerer to nye Limited Edition kaffer: Ethiopia Yirgacheffe og Colombia Aguadas. Kafferne er Fairtrade-certificerede og kan købes i en yderst begrænset periode fra den 2. oktober.

 • vh

  Fairtrade-salg runder 58 milliarder kroner

  Det samlede salg af Fairtrade-produkter på globalt plan nåede i 2016 mere end 58 milliarder danske kroner. Det viser ny årsrapport fra Fairtrade International.