Thaisuppe med oksekød

Når vi går den kolde tid i møden, så er der intet som varm suppe til aftensmaden. 

Opskriften er lavet af Thomas Alcayaga.
Thaisuppe med oksekød (4 pers.)

Du skal bruge

  • 300g skært oksekød i strimler
  • 2 portobello svampe
  • 1 rød peber
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dåse ananas
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 8 dl hønsefond
  • 1 dåse kokosmælk

  • 200 g risnudler

  • 2 limefrugter

  • koriander til toppen

  • Evt. fiskesauce

Sådan gør du
I en varm pande med en smule olie brunes kødet hurtigt af. Kom karrypastaen ved og steg igennem 1-2 minutter. Kom herefter strimler af rød peber og porto bello svampe, tern af ananas og den hvide del af forårsløget i tynde strimler på. Steg et par minutter. Kom fond og kokosmælk på og lad det koge 10 minutter. Smag til med limesaft og eventuelt en smule fishsauce, hvis suppen mangler salt. Skal den være stærkere kan man tilføje lidt ekstra karrypasta.

Overhæld risnudlerne med kogende vand og lad dem trække i 3-4 minutter. Kom de drænede risnudler i bunden af en skål og fyld suppen i skålen. Top op med fintsnittet forårsløg – Den grønne del – og frisk koriander.