Spicy kokosris og kylling

Sæt tænderne i krydrede ris og mør honning, smør og chili-kylling. 

Opskriften er lavet af Timm Vladimir.
Spicy kokosris og kylling (4 pers.)

Du skal bruge
Spicy kokosris

  • 2 rødløg skåret i tynde halve skiver
  • 1-2 røde eller grønne chilier
  • 4 dl basmatiris (Fairtrade)
  • Revet limeskal fra 1 lime
  • 2 tsk. nigellafrø (sorte sesamfrø kan også bruges)
  • 1 dl kokosmel
  • 7 dl kyllingefond
  • Salt 
  • Peber (Fairtrade)
Kylling med honning, smør og chili
  • 1 stor økologisk kylling
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram honning (Fairtrade)
  • Skallen og saften fra en lime
  • Tørrede chiliflager
  • Salt
  • Peber (Fairtrade)

Sådan gør du
Bland smør med limeskal og -saft og stil til side. Bland et par teskefulde chiliflager med honningen og stil til side. Læg kyllingen på ryggen med bryståbningen ind mod dig selv. Før en finger ind mellem brystkødet og skindet og løft forsigtigt skindet fri af kødet hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Kan du få fingrene helt ud på lårene, så gør bare det. Pas på ikke at rive hul på skindet, så løber al saften nemlig ud under stegningen. Smør nu med fingrene det bløde limesmør ind mellem brystkød og skind. Læg den tiloversblevne limeskal ind i brysthulen på kyllingen og krydr godt med salt og peber derinde.

Smør ydersiden af kyllingen med honning/chiliblandingen og drys godt med salt og peber, eventuelt ekstra chili og et skvæt olivenolie. Bind gerne benene godt sammen med stegesnor. Læg den i et ovnfast fad og sæt i en 225 grader varm ovn. Skru ned på 200 efter et kvarter og lad den stege færdig 35-40 minutter mere. Alt i alt en times tid. Vær ikke bange når skindet begynder at blive sort, det er honningen, som karamelliserer. Jeg kan godt lide den på den måde; sort og sprød. Er du ikke til det sortsprøde kyllingeskind, kan du lægge stanniol over den, eller i stedet lægge den i en stor støbejernsgryde med låg på. Husk at dryppe kyllingen lidt undervejs med stegeskyen.

Hak chilierne ud i små tern. Jeg bruger frøene fra den ene og tager dem ud af den anden. Men vurder selv, hvor stærk du kan lide det. Start eventuelt uden frø, hvis ikke du er vild med stærke ting. Svits rødløg og hakket chili i lidt olie. Kom ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel ved og svits et par minutter. Tilsæt fonden og lad risene koge for svag varme under låg i 12 min. 

Lad kyllingen hvile i ti minutter og smag i mellemtiden på den fantastiske stegesky der er en skøn blanding af limesmør, honning, kyllingefedt og den dejlige støvede smag fra chiliflagerne. Hæld den på risene og hør englene synge.