Skindstegt efterårsfisk

Når vi går den mørke efterårstid i møde, er det godt at kunne hygge med dejlig mad.

Opskriften er lavet af RUNES MAD.
Skindstegt efterårsfisk med selleripuré og savojkål med urter, æbler og cashewnødder (5 pers.)

Du skal bruge

  • 900 g filet af hvid fisk med skind (her er brugt slethvar, men lyssej, kuller eller fjæsing er også godt)

Selleripuré

  • 1 selleri, skrællet og skåret i tern
  • 2-3 dl fløde
  • Citronsaft
  • Olivenolie (Fairtrade)
  • Salt
  • Peber (Fairtrade)

Vinaigrette

  • ½ dl. olivenolie (Fairtrade)
  • ½-1 citron, saft af
  • 1 tsk. honning (Fairtrade)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt
  • Peber (Fairtrade)

Savojkål

  • ½ savojkål, delt i både med stokken på (husk at fjerne de yderste blade)
  • Olivenolie (Fairtrade)
  • Salt
  • Peber (Fairtrade)

Æbledrys

  • 1 lille bundt blandet dild, kørvel og persille, hakket
  • 1 sprødt æble, i fine tern
  • 2 spsk. cashewnødder, hakket

Sådan gør du
Del fisken i portionsstykker, drys med lidt salt og sæt den til side.

Selleripuré
Vend selleriternene med olie, salt og peber og bag dem i ovnen, til de er gyldne og møre, ca. 30 minutter på 175 grader. Varm fløden op og kom sellerien i. Lad dem koge i 2-3 minutter, blend og smag til med citronsaft, salt og peber.

Vinaigrette
Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber – smagen skal være ret syrlig.

Savojkål
Rist savojkål gylden i olie og krydr med salt og peber. Du kan eventuelt gøre det i god tid, og så blot varme kålen i ovnen, ca. 15 minutter på 180 grader.

Æbledrys
Bland urter, cashewnødder og æbler.

Fisk
Rist fisken på skindsiden i olien til den er gylden og sprød, ca. 3-4 minutter. Vend fisken og lad den stege færdig på eftervarmen.

Ved servering: Lun selleripuréen i gryde, og læg den på en tallerken. Anret fisken ovenpå og pynt med æbleblandingen. Læg den ristede savojkål ved siden af.