Kryddergris

Giv middagen et eksotisk pift med Timm Vladimirs 'Kryddergris'.

Opskriften er lavet af Timm Vladimir.
Kryddergris (4 pers.)

Du skal bruge

  • 2 store løg
  • 5-6 fed hvidløg
  • 30 g frisk ingefær
  • Jordnøddeolie
  • 6 kardemommekapsler
  • 6 laurbærblade
  • 1 lille kanelstang
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 2 tsk. spidskommenfrø
  • 2 tsk. tørrede chiliflager (eller efter smag)
  • 1 spsk. paprika (Fairtrade)
  • 1 tsk. ingefær (Fairtrade)
  • 1 tsk. kanel (Fairtrade)
  • 1 tsk. gurkemeje (Fairtrade)
  • 4 spsk. tomatkoncentrat
  • 5 dl vand
  • 1 dl fløde
  • En god klump smør
  • Havsalt
  • Peber (Fairtrade)
  • 600 gram økologisk svinekød i mundrette tern
  • 4 dl basmatiris (Fairtrade)

Sådan gør du
Skær løg, hvidløg og ingefær i mindre stykker. Blend det eller kør det på foodprocessor til det bliver en ensartet masse. Stil til side.

Rist korianderfrø og spidskommen på en tør og meget varm pande, til de dufter kraftigt. Pas på de ikke brænder på! Vi snakker få sekunder, så bliv ved panden. Stød dem i en morter eller blend dem til pulver. Stil til side.

Steg svinekødet gyldent i jordnøddeolien, sammen med kanelstang, kardemommekapsler og laurbærbladene. Tag kødet op og tilsæt løgblandingen, de pulveriserede korianderfrø og spidskommen, chiliflager, paprika og tomatkoncentratet til krydderierne på panden. Sauter 3-4 minutter. Kom svinet på igen, tilsæt vand og et godt pulver salt. Kog under låg til kødet er mørt, ca. 40 minutter. Hæld fløden ved efter 35 minutter, så det også når at koge lidt ind. Smag maden til med salt, peber, citron og måske sukker efter behov.

Server i skåle eller dybe tallerkner med Fairtrade-mærkede basmatiris til. Drys med friske urter, eksempelvis koriander og mynte.