Gnocchi

Spring ud i det italienske køkken med den rustikke og enkle gnocchi.

Opskriften er lavet af SPISERI.
Gnocchi (4 pers.)

Du skal bruge
Gnocchi
500 g bagekartofler
125 g hvedemel
1 lille økologisk æg
Salt
Peber (Fairtrade)
Muskatnød (Fairtrade)
En håndfuld parmesan

Sauce
Frisk salvie
2 spsk. olivenolie (Fairtrade)
2 spsk. økologisk smør
2 spsk. grønsagsbouillon
Salt
Peber (Fairtrade)

Sådan gør du
Bag kartoflerne i ovnen til de er møre, ca. en time på 180 grader. Pil skrællen af og mos kartoflerne godt. Sæt en gryde over med vand og salt. Læg mosen på bordet og tilsæt salt, peber, muskat og ost. Ælt forsigtigt mel og æg i kartoflerne, til dejen bliver homogen. Rul dejen ud til fingertykke pølser, og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Klistrer dejen, kan du tilsætte mere mel. Kog dem i ca. 1 minut. De er færdige, når de kommer op det overfladen.

Vend gnocchierne på en pande med smør, olivenolie, salvie, salt og peber – og en smule grønsagsbouillon – og drys med parmesan.