Boller i karry med pak choi

Boller i karry er en rigtig klassiker. Her har den fået en sommerlig make-over med æbler, ingefær, pak choi og koriander. Glæd dig!

Opskriften er lavet af Anne Larsen.
Boller i karry med pak choi (4 pers.)

Du skal bruge

  • Havsalt
  • 400 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 4 spsk. mælk
  • 1 løg
  • Sort peber (Fairtrade)
  • 200 g fuldkorns basmatiris (Fairtrade)
  • 2 syrlige æbler
  • Citronsaft
  • 40 g smør
  • 1 spsk. karry (Fairtrade)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. stødt ingefær (Fairtrade)
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 dl kyllinge- og grøntsagsbouillon eller blot grøntsagsbouillon
  • 1 ds. kokosmælk (Fairtrade)
  • 2 bdt. pak choi
  • Olivenolie (Fairtrade)
  • Friske korianderblade

Sådan gør du
Sæt en stor gryde vand over. Når det koger, opløses 1 spsk. salt i vandet.

Rør kødet med æg, mel, mælk, revet løg, lidt salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand. De skal stå i 12 minutter og simre lige ved kogepunktet, vandet må ikke bulderkoge. Hæld kødbollerne op i et dørslag.

Kog risene iflg. emballagens anvisning.

Skær æblerne i tern og dryp ternene med citron.

Varm smør op, pisk karry, gurkemeje, ingefær og mel i, og spæd med bouillon og kokosmælk. Lad saucen simre og jævne i et par minutter, og smag til med salt, peber, karry og ingefær. Kom kødbollerne i saucen, og varm godt igennem kort tid ved middelvarme.

Kog vand og i en gryde med oliedryp og let drys af salt, kom pak choi i i et minut, og hæld vandet fra. Anret bollerne med sauce, æbletern, pak choi, ris og korianderblade.