Karen Blixen-kage

Ingen fødselsdag uden kage. Og således heller ikke Fairtrade i Danmarks 20-års jubilæum. Du skal naturligvis ikke snydes for den lækre opskrift!

Opskriften er lavet af La Glace.
Karen Blixen-kage (12 pers.)

Du skal bruge

Mokkatrøffel 

  • 125 g mørk chokolade (Fairtrade)
  • 20 g rørsukker (Fairtrade)
  • 5 g instantkaffepulver (Fairtrade)
  • 250 g fløde
  • 25 g ristede hasselnødder

Chokoladebund

  • 175 g smør
  • 170 g rørsukker (Fairtrade)
  • 100 g smeltet mørk chokolade (Fairtrade)
  • 7 æggeblommer
  • 100 g mel
  • 3 g bagepulver
  • 7 æggehvider

Kaffefromage

  • 50 g æggeblomme
  • 25 g æggehvide
  • 75 g rørsukker (Fairtrade)
  • 4 blade husblas
  • 25 g instantkaffepulver (Fairtrade)
  • 375 g flødeskum

Pynt

  • 12 mokkabønner

Sådan gør du
Mokkatrøffel (skal laves dagen før servering)

  1. Hak chokoladen og kom den i en skål med rørsukker og instantkaffepulver.
  2. Kog fløden op og hæld den over chokoladeblandingen.
  3. Blend trøflen med en stavblender til massen er ensartet.
  4. Vend de ristede hasselnødder i trøflen og sæt den på køl til dagen efter.
Chokoladebund

  1. Pisk smør og 85 g rørsukker hvidt og tilsæt derefter den smeltede chokolade lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under omrøring. Vend til sidst mel og bagepulver forsigtigt i.
  2. Pisk æggehviderne stive med 85 g rørsukker. Vend æggehviderne i chokolademassen lidt efter lidt, indtil du har en ensartet chokolademasse.
  3. Kom massen i en springform, der er ca. 24 cm i diameter. Smør massen lidt op ad siderne, så kagen ikke falder sammen.
  4. Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Hiv kagen ud af formen straks efter bagning. Skær kagen igennem, så du får 3 bunde. Til denne opskrift skal du dog kun bruge den ene bund. 

Kaffefromage

  1. Pisk æggeblommer, æggehvider og rørsukkerhvidt.
  2. Blødgør husblas i koldt vand.
  3. Opløs instantkaffepulver i lidt koldt vand.
  4. Smelt den udblødte husblas i den varme kaffeblanding og kom det i den piskede æggemasse, mens du pisker. Vend flødeskum forsigtigt i med en hurtig hånd - hvis det går for langsomt, vil fromagen skille. 

Samling af kagen

  1. Pisk den kolde mokkatrøffel med en håndmikser til en fast konsistens. 
  2. Sæt en kagering eller ringen fra springformen rundt om kagebunden og smør trøflen ud. Vær obs på, at trøflen kun bør være et par centimeter høj, og at der et par centimeter fri kagebund hele vejen rundt.
  3. Fyld formen eller ringen op med kaffefromagen og glat overfladen pænt med en palet.
  4. Er der fromage tilovers, kan du bruge den som pynt; sprøjt en pæn roset på hvert stykke og læg en mokkabønne på.