Chokoladekage med kaffe

Lad blodsukkeret fare til himmels med hver en bid af dette chokolade kaffe vidunder.

Opskriften er lavet af Mai Knauer. 
Chokoladekage med kaffe (8-10 stykker)

Du skal bruge
Kagen
  • 1 ¼ dl god, stærk kaffe (Fairtrade)
  • 225 g smør
  • 4 æg
  • 250 g mørk chokolade - 70 % (Fairtrade)
  • 200 g rørsukker (Fairtrade)
  • Springform, ca. 25 cm i diameter

Pynt

  • Rå kakao (Fairtrade)
  • Chokoladeovertrukne morbær og gojibær (Fairtrade)

Sådan gør du
Kog sukker og kaffe til det får en sirupsagtig konsistens. Smelt smør og finthakket chokolade i den varme sirup. Køl den ned til 50 grader eller lige under – dvs. håndvarm. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Hæld massen i en springform beklædt med bagepapir og bag ved 170 grader i en time. Kagen skal være klæg i midten.

Drys den afkølede kage med rå kakaopulver og pynt med chokoladeovertrukne bær.