Opskrifter

Her har vi tre opskrifter, der byder på amerikanske pandekager, smoothie bowl og bananbrød.

morgenmad

AMERIKANSKE PANDEKAGER

Af Jakob Ørstrup

Kulinarisk Rådgiver


Ingredienser:

  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 æg delt i hvider og blommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk havsalt


Fremgangsmåde:

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

Rør æggeblommer og kærnemælk i de tørre ingredienser.

Pisk hviderne stive i en skål for sig og vend dem herefter forsigtigt i dejen. Undgå at slå luften ud af hviderne i processen.

Bag pandekagerne i smør ved middel til høj varme.

Top pandekagerne med modne Fairtrade-bananer og -honning og servér straks.





Smoothie bowl med banan

SMOOTHIE BOWL MED BANAN

Af Mathilde Lauth


Til 4 personer

Ingredienser:

  • 4 fairtrade bananer
  • 1 pose frosne hindbær
  • 1/2 dåse kokosmælk

Fremgangsmåde:

Skær bananerne 3,5 af bananerne i mundrette bider, sæt den resterende halvdel til side til pynt.

Miks alle ingredienserne sammen i en blender, eller i en skål med en stavblender. 

Portionsanret morgenmaden i fire små skåle, toppet med müsli, bananer og kokosflager. 



Smoothie bowl med banan Smoothie bowl med banan





Bananbrød

BANANBRØD

Af Mathilde Lauth


1 brød

Ingredienser:

  • 250g. Mel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 125g. Smør
  • 75g. Brun farin
  • 4 bananer
  • 2 æg
  • 1 tsk. Salt
  • 2 tsk. Kanel

Fremgangsmåde:

Bland smør, farin og æg sammen i en skål, til det er sammenhængende. Tilsæt derefter most banan og rør rundt. 


Find en anden skål frem og bland mel, salt, kanel og bagepulver sammen. 


Tilsæt de tørre ingredienser til de våde, og vend det sammen med en grydeske. 

Kom dejen i en brødform smurt med smør, og bag i ovnen i 45 min ved 180 grader. 


BananbrødBananbrød