Scandic Odense og Kvickly i Dalum donerer præmier til den globale Fairtrade-kampagne Verdens Største Kaffepause

Fotografer og del din Fairtrade-kaffepause med verden og vind lækre præmier fra bl.a. Kvickly i Dalum og Scandic Odense. Sådan lyder budskabet fra Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense, som i forbindelse med den globale event, Verdens Største Kaffepause, afvikler en kampagne om Fairtrade på de sociale medier.

Dejlige præmier er doneret af 10 Partnere i Fairtrade By Odense heriblandt Kvickly på Dalumvej, som har doneret for 1.000 kr. fairtradevarer og Scandic Odense, som har doneret 1 overnatning inklusiv morgenbuffet for 2 personer på et valgfrit Scandic Hotel. Styregruppeformand Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra de lokale odenseanske aktører.

Styregruppeformand Anker Boye glæder sig over opbakningen til projektet fra de lokale odenseanske aktører: 

Det er ganske enkelt en fornøjelse igen at ser, hvordan virksomheder fra Dalumområdet bidrager aktivt til kampagnen med præmier. Det vidner om at der bredt i Odense er et stort engagement i forhold til etisk handel.

For Tom Filstrup, direktør ved Scandic Odense er fairtrade ikke noget nyt:
I Scandic arbejder vi løbende med socialt ansvar og fairtrade en naturlig del af denne indsats. Faktisk er hver kop kaffe vi serverer i Sverige, Norge, Danmark og Finland fairtrade og derudover økologisk. Og det batter noget, når vi serverer mere end 25 millioner kopper certificeret kaffe hvert år. Derfor er det kun helt naturligt for os at bidrage til denne kampagne med en præmie, siger Tom Filstrup.

Varehuschef Hans-Jørgen Juhl, Kvickly på Dalumvej deler Tom Filstrups syn på fairtrade:

- Kvickly forhandler jo varer, der bliver produceret i alle dele af verden. Og vi donerer med glæde præmier til Verdens Største Kaffepause, fordi vi mener, at det er gennem handel at vi skaber en positiv udvikling fx for kaffebønder i Afrika og Sydamerika. Og fairtrade er en god og helt konkret måde at sætte handling bag de gode intentioner på, fortæller Hans-Jørgen Juhl.

Partnere i Fairtrade By Odense har samlet set doneret masser af gode præmier til kampagnen:

  • Café Fyrtøjet: 1 cafébesøg for 2 pers. (inkl. 2 retter fra café-kortet, 2 drikkevarer og 2 Fairtrade-kaffe).
  • Themsens Café & Fristelser: 2 gavekurve med økologiske og Fairtrade-produkter.
  • SPIS! Odense Food Festival: 5x2 billetter til SPIS! Odenses madmarkeder den 17.-18. september.
  • Den Smagløse Café: 3 gavekort à 500 kr.
  • Kvickly Dalum: Fairtrade-produkter til en værdi af 1.000 kr.
  • Scandic Odense: 1 overnatning inkl. morgenbuffet for 2 pers. på et valgfrit Scandic Hotel.
  • Nelle’s Coffee & Wine: 1 gavekort på 400 kr.
  • Café Mauritz: 1 gavekort på 1.000 kr.
  • McDonald’s Odense: 500 kaffekort à 15 kr.
  • Merkur Andelskasse: 1.000 kr. til Fairtradeprodukter

Om Verdens Største Kaffepause
Verdens Største Kaffepause er en international kampagne med over 20 deltagende lande. Målet er at drikke over 100 mio. kopper Fairtradekaffe i løbet af den 13., 14. og 15. maj. I Danmark organiseres Verdens Største Kaffepause af Fairtrade Mærket og i Odense støtter Partnere bag Fairtrade By Odense aktivt op om kampagnen bl.a. ved at donere præmier til kampagnens fotokonkurrence. Verdens Største Kaffepause sætter fokus på, at millioner af kaffebønder bliver påvirket af konsekvenserne af de globale klimaforandringer.

Deltag i den globale kaffepause og vis resten af verden, at du støtter kaffebønderne. Opret din kaffepause på www.fairtradechallenge.org/dk. Her kan du også udfordre dine venner, familie og kolleger til at holde en kaffepause.

Kick Off Event i Odense
Fairtrade By Odense sparker Verdens Største Kaffepause i gang fredag den 13. maj kl. 14-15 ved Huset på l. Vilhelm Werners Plads i Odense, hvor der vil være taler ved styregruppeformand Anker Boye og Jonas Giersing, direktør for Fairtrade Mærket. Derudover gratis kaffe fra Nelle’s Coffee & Wine og konkurrencer med gode præmier fra Mc Donald’s Odense og Merkur Andelskasse til en samlet værdi af kr. 8.500.

Om kaffebønder og klimaforandringer
Konsekvenserne af de globale klimaforandringer truer kaffebøndernes levebrød. Ændrede vejrforhold, skadedyr og hastig spredning af plantesygdomme betyder, at kaffebønderne i fremtiden får svært ved at levere samme mængde kaffe og samme høje kvalitet som tidligere. Bladrust er f.eks. en plantesygdom, der udgør en stor trussel for kaffedyrkningen. Bladrust angriber kaffebuskenes blade, som falder af og efterlader busken uproduktiv. Når det sker, er kaffebønderne nødt til at fælde op til flere hektar kaffebuske. I Honduras er over halvdelen af den nationale kaffeproduktion blevet ramt, og produktiviteten vurderes at være faldet med hele 38 %. Ved hjælp af Fairtradebonusser kan kaffebønderne erstatte de syge kaffebuske, så de fortsat kan producere kvalitetskaffe.

Læs mere om Fairtrade By Odense på: www.odense.dk/FairtradeByOdense

Evt. spørgsmål kan rettes til:

Anker Boye, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder for Fairtrade By Odense, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk
Hans-Jørgen Juhl, varehuschef Kvickly på Dalumvej: tlf. 65 43 10 00 /HansJorgen.Juhl@Kvickly.dk
Tom Filstrup, direktør, Scandic Odense: tlf. 29 20 59 56 /tom.filstrup@scandichotels.com