1 september, 2017

Mød en kaffebonde i Århus med virtual reality-teknik

VR aktivitet 2
Af Louise Elver, kommunikationschef

I weekenden er der Food Festival i Århus. Her kan du møde nogle af de mennesker, der dyrker vores kaffe. Det sker med en virtuel reality film, hvor du kan bevæge dig 360 grader rundt på en Fairtrade-kaffefarm. 

En af udfordringerne med at skabe bedre vilkår for kaffebønder i nogle af verdens fattigste lande er den store afstand mellem bønderne og os forbrugere. De fleste i vores del af verden har ikke noget indblik i, hvordan livet er hos en kaffebonde. Det er for fjernt og for diffust. Det er vanskeligt at forholde sig til. Og det påvirker vores evne til at tage stilling.

I Fairtrade arbejder vi på at forkorte afstanden. Det gør de også hos Peter Larsen Kaffe. Sammen har vi udviklet en virtuel reality film, der bringer os helt tæt på de mennesker, der dyrker vores kaffe. Filmen tager os med på en rejse til Kenya, hvor vi besøger kaffebonden Samuel. Vi kommer hjem i Samuels dagligstue, vi møder hans familie og følger med børnene i skole. Det hele bliver konkret, og der bliver koblet ansigter og levende mennesker på den kaffe, vi drikker.  

VR aktivitet

Vi håber, at denne aktivitet kan være med til at gøre det (lidt) lettere at tage stilling til, om man vil betale en merpris og prioritere fair handel og generelt bedre vilkår for kaffebønder og deres familier.

Vi lancerer den virtuelle rejse på Food Festival i Århus den 1. – 3. september 2017. Du finder os ved indgangen ved siden af en pop-up kaffebar, som Peter Larsen Kaffe driver med 100 pct. Fairtrade-kaffe. På den måde kan du få en kop Fairtrade-kaffe i hånden efter med egne øjne at have set nogle af de mennesker, som dyrker kaffe.

Om fredagen er vi til stede kl. 13 – 19. Lørdag og søndag kl. 10 – 16.

Læs mere om Food Festival her.
Skriv kommentar

 
 
 

Blog

Arkiv

Kategorier