4 maj, 2013

Vestager giver kommuner lov til at købe Fairtrade

Af Jonas Giersing, Direktør

Økonomi- og Indenrigsministeriet har i dag færdigbehandlet sagen om, hvorvidt Aarhus Kommune, der har status af Fairtrade by, lovligt kan støtte Fair Trade blandt andet ved at fremme offentlige indkøb af Fairtrade-mærkede produkter. Økonomi- og Indenrigsministeriet konkluderer i deres afgørelse, at Aarhus Kommune lovligt kan varetage de nævnte Fairtrade-hensyn.

Til det siger Trine Pertou Mach, forkvinde i Mellemfolkeligt Samvirke: ”Det er positivt, at regeringen bakker op om Fair Trade tanken og betydningen af global ansvarlighed, frem for at være styret af kortsigtet fokus på pris. MS har været med til at få indført Fairtrade byer i Danmark, og det er meget positivt, at afgørelsen fra Aarhus bakker om kommunernes mulighed for at tage del i Fair Trade arbejdet i Danmark. Kommunerne køber hvert år ind for 270 millarder kroner, og man skal ikke undervurdere betydningen af det.”

Også hos Fairtrade Mærket er der begejstring: Jeg er meget tilfreds med Margrethe Vestagers afgørelse. Det er en stor sejr ikke kun for Fairtrade, men for alle kommunerne og offentlige organisationer, som ønsker at tage et ansvar gennem deres indkøb.

Nu gælder det om at få fuldt blus under arbejdet i de kommuner, der allerede er Fairtrade Byer, ligesom vi er klar til igen at få flere kommuner med i projektet. Jeg tror, at den megen opmærksomhed om sagen kan være med til at gøre det nemmere at få flere byer med – nu ved de fleste i Danmark, at der findes noget, der hedder Fairtrade By.

Læs hele Økonomi- og Indenrigsministeriets afgørelse her: http://oim.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2013/maj/kommuner-kan-koebe-fairtrade-maerkede-varer.aspx

Skriv kommentar

 
 
 

Blog

Arkiv

Kategorier