29 maj, 2012

Ny fond skal hjælpe Fairtrade-producenter til bedre økonomi og viden

Af Jonas Giersing, Direktør

En ny fond under Fairtrade International har set dagens lys. Fairtrade Access Fund er blevet til på baggrund af producentorganisationernes ønske om mulighed for at optage langfristede lån til eksempelvis jord-vedligeholdelse, vanding og udstyr samt teknisk assistance til indsamling af viden om afgrøder og data samt effektmåling.

Fonden bliver etableret på investeringer fra virksomheder, der dermed får mulighed for at investere i Fairtrade-certificerede producenter, og som kan forvente et moderat afkast på ca. 5 %. Udover de etablerende parter – Fairtrade International, Incofin Investment Management og Grameen Foundation – har den verdensomspændende kaffekæde Starbucks meldt sig som den første eksterne investor i Fairtrade Access Fund.

Målet er en fond på 25 mio. dollar efter to år og på længere sigt 50-100 mio. dollar, og det bliver primært velfungerende, certificerede kooperativer og plantager, der kan søge – men der er også åbnet mulighed for at organisationer, der er i gang med en certificeringsproces, kan søge.

Fondens fokus vil i første omgang være Latinamerika og Caribien, men målsætningen er at udvide til andre regioner.

Skriv kommentar

 
 
 

Blog

Arkiv

Kategorier