25 februar, 2018

Vestjyllands højskole bliver Fairtrade Uddannelse

vestjyllands hoejskole diplom
Af Fairtrade

Lørdag den 24. februar trak elever og lærer på Vestjyllands Højskole i Ringkøbing lidt ekstra på smilebåndene. Det skyldtes, at skolen denne lørdag fik overrakt et diplom på, at de nu kan kalde sig ’Fairtrade Uddannelse’.

I naturskønne omgivelser tæt på Ringkøbing Fjord ligger Vestjyllands Højskole. Her var der lørdag den 24. februar lidt ekstra at fejre. Skolen fik nemlig denne dag overrakt et diplom som bevis på, at de nu kan bryste sig af at være Fairtrade Uddannelse. En stolt titel, som signalerer omtanke for både mennesker og miljø.
Med et grønt fokus hvor bæredygtighed og økologi fylder det meste af hverdagen for højskolens elever og lærer, virkede idéen om Fairtrade Uddannelse som en naturlighed.

”På Vestjyllands Højskole arbejder vi i forvejen meget med økologi og bæredygtighed, så det er et naturligt skridt for os at blive Fairtrade Uddannelse. At blive Fairtrade Uddannelse er en blåstempling, af det arbejde vi gør, og det er med til at synliggøre Fairtrade – og vores indsats – overfor elever, kursister og samarbejdspartnere,” udtrykker Rebecca Kaagh Nordbo, der er lærer på Vestjyllands Højskole. 

Stor begejstring blandt elever
Begejstringen for skolens nye titel er også stor blandt højskolens 70 elever, der både er danske og internationale. Eleverne beskæftiger sig hver dag med fag, der spænder bredt fra det kunstneriske og kulturelle til det grønne og bæredygtige.
En af skolens elever hedder Sydney, og hos hende er glæden særlig stor. Hun kan nemlig tage en stor del af æren for skolens nye titel.
Første gang Sydney hørte om Fairtrade Uddannelse var på en tur til England. Her er konceptet langt mere udbredt end i Danmark. Det ærgrede hende, at så få uddannelser i Danmark bærer titlen ’Fairtrade Uddannelse’, og hun tog derfor initiativ til at gøre noget ved det.

”Da jeg fik idéen til at søge om, at Vestjyllands Højskole kunne blive godkendt som Fairtrade Uddannelse, undersøgte jeg kriterierne online. Her så jeg, at skolen i forvejen levede op til stort set alle sammen. Så jeg tog kontakt til min lærer Rebecca, der bakkede mig op i at gå videre med ansøgningen og snakke med vores forstander. Det var meget lige til, og jeg vil anbefale andre at gøre det samme, så budskabet om Fairtrade kan spredes”, fortæller Sydney. 

Udbrede kendskab til global handel 
Hos Fairtrade er det også med stor glæde, at endnu en uddannelse er blevet tilføjet til listen over Fairtrade Uddannelser. Det betyder nemlig, at kendskabet til Fairtrade og dets arbejde bliver udbredt. Louise Elver, Kommunikationschef hos Fairtrade, udtaler: 
”Det er stort for alle os i Fairtrade, at Vestjyllands Højskole bliver en Fairtrade Uddannelse. For det betyder, at de er med til at udbrede kendskabet til fair global handel, og det er der i den grad brug for.”
Vi ønsker Vestjyllands Højskole et stort tillykke med den nye titel, og vi glæder os til at følge deres videre færd.

Om Fairtrade Uddannelse
Alle uddannelsesinstitutioner i Danmark har mulighed for at blive Fairtrade Uddannelse. Det kræver blot, at skolen lever op til seks kriterier. Kriterierne omhandler blandt andet, at skolen skal undervise i Fairtrade og global handel, samt at der på skolen drikkes Fairtrade-kaffe og -te.
Som Fairtrade Uddannelse bidrager I til at opnå bedre arbejds- og levevilkår for bønder og arbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika. 

Læs mere om Fairtrade Uddannelse ved at trykke her

Blog

Arkiv

Kategorier