Påskelagkage med hvid chokolade, lime og hindbær

Hvis påsken var en kage, var den denne fair påskebasker af en lagkage fyldt med den gode smag af hvid chokolade, lime og hindbær.
Lagkagen er oprindeligt udarbejdet af Dansukker. 

Påskelagkage (cirka 10 stykker)

Du skal bruge

Hindbærbund 

  • 4 æg 
  • 4 dl Fairtrade-sukker fra Dansukker 
  • 1 dl hindbær, ca. 100 gram 
  • 4 dl hvedemel 
  • 2 tsk bagepulver 
  • 2 tsk vaniljesukker 

Limecreme 

  • 200 gram hvid Fairtrade-chokolade
  • 200 gram smør, stuetemperatur 
  • 3,5-4 dl Dansukker Flormelis 
  • 300 gram friskost 
  • Saften fra 1-2 Fairtrade-lime 

Glasur 

  • 4-5 dl Dansukker flormelis 
Valgfri smagstilsætning til glasuren
  • Saften af 3 passionsfrugter
    ELLER
  • 2-3 spsk friskpresset limesaft
    ELLER
  • 150 gram mango blendet
  • Eventuelt gul frugtfarve. 

Dekoration

  • Høvlet hvid Fairtrade-chokolade 
  • Fairtrade-påskeæg (Kan købes i Lidl
  • Spiselige blomster 

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader. 

Hindbærbunde:
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i nogle minutter. Passer hindbærerne igennem en fintmasket si og hæld saften i ægge- og sukkerblandingen.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og vend det i dejen.
Hæld dejen i to smurte forme med løs bund (16-18 cm. i diameter). Bag bundene nederst i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af på en rist.  

Limecreme:
Smelt hvid chokolade i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen.
Pisk smørret og tilsæt den afkølede chokolade heri. Pisk flormelis og friskost sammen i en separat skål. Tilsæt smørblandingen. 
Vend forsigtigt limesaft i cremen og stil den herefter et koldt sted. 

Samling:
Del hver bund i to med en brødkniv. Placer en bund på et fad. Fordel et lag limecreme over bunden og læg den næste bund på. Smør et lag limecreme på og gentag. Læg den øverste bund på og fordel et tyndt lag limecreme over hele kagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den kan sætte sig. 

Tag kagen ud af køleskabet og fordel det sidste limecreme over hele kagen. Glat cremen ud på kagen med en palet eller dejskraber. Stil kagen i køleskabet i yderligere 30 minutter.

Forbered glasuren imens.
Bland flormelis med smag efter eget valg. Glasuren skal være tyk nok til at kunne blive på toppen af kagen uden at flyde af. Tilsæt et ekstra farvestrejf med gul frugtfarve. 

Hæld glasuren i en kande eller sprøjtepose og hæld den forsigtigt over toppen af kagen. Lad glasuren løbe ned over kanterne. Lad den stivne. 
Høvl hvid chokolade og placer den som en redemidt på lagkagen. Placer nogle Fairtrade-påskeæg i reden. Dekorer resten af kagen med de resterende påskeæg og de spiselige blomster.