17 januar, 2014

En milepæl for arbejdstageres rettigheder

Af Jonas Giersing, Direktør

I 2012 bekendtgjorde Fairtrade International en ny ambitiøs strategi som satte fokus på, at Fairtrade skal sætte barren endnu højere, når det gælder arbejdstageres rettigheder. Fairtrade præsenterer nu et af de vigtigste skridt på vejen mod at realisere denne vision – en ny Fairtrade standard for plantager.

Resultatet er nye stramme krav og standarder, der er grundigt funderet i den daglige realitet for Fairtrade-arbejdere over tre kontinenter. Selv om forsamlingsfrihed har været en kernebetingelse i Fairtrade-standarderne, møder mange arbejdere udfordringer, når de vil tage del i en fagforening. Derfor har Fairtrade strammet de eksisterende standarder og indført yderligere krav for at understrege, at Fairtrade er – og skal være – en frontløber, når det gælder arbejdernes rettigheder på plantager.

De nye standarder inkluderer detaljerede krav, der skal garantere arbejdernes ret til organisere sig frit og forhandle kollektivt. Certificerede plantager skal ikke kun bekendtgøre denne ret offentligt til arbejdere, men også tillade forsamlinger samt tilbyde at tage del i en kollektiv beslutningsproces med arbejderrepræsentanter.
Desuden bliver migrantarbejdere sikret yderligere da Fairtrade inkluderer nye kriterier for at sikre, at løs- og migrantarbejdere får mere ud af Fairtrade. Hvis størstedelen af de ansatte arbejdere er løs-eller migrantarbejdere, kan de fremover vælge at fordele op til 50 % af Fairtrade-bonussen som ekstra løn.

Med de nye krav er en ordentlig leveløn også sat øverst på dagsordenen. Fairtrade International leder i øjeblikket et projekt om leveløn. Det første skridt er, at udvikle en ny metode til at sætte levelønsniveauet for arbejdere, og derefter rejse fra land til land for at beregne levelønnen i hver region, hvor der er Fairtrade-certificerede plantager. Med de nye levelønsstandarder introducerer de reviderede arbejderstandarder klare betingelser for, at lønninger skal bevæge sig mod et levelønsniveau. Plantagerne skal jævnligt lade arbejderes reelle lønninger stige, og disse stigninger bliver forhandlet med valgte arbejderrepræsentanter baseret på information om levelønsniveauer, som Fairtrade gør tilgængelig.

Men også beslutningsprocessen om brugen af Fairtrade-bonussen skifter med de nye krav. Arbejdere bestemmer nu alene, hvordan de vil investere bonussen og de har mere fleksibilitet i forhold til, hvordan de kan bruge den. Nu deltager repræsentanter fra ledelsen i Fairtrade-bonus komitéen som rådgivere (tidligere kaldet Joint Body), men de har ingen stemmeret.

De nye Fairtrade-standarder for arbejdere inkluderer mange andre ændringer, der skal styrke arbejdernes position. Plantagerne skal bl.a. foretage specifikke aktiviteter for at sikre lige behandling af minoritetsgrupper. Og de skal have klageprocedurer klar, inklusiv for sexchikane, før de kan blive certificerede.
Med de nye standarder og krav sætter Fairtrade barren højt og understreger, at Fairtrade er bannerfører blandt alle certificeringsordninger, når det drejer sig om arbejdernes arbejds- og levevilkår. De nye krav er også et klart signal til globale foreningsfederationer og lokale fagforeninger om, at Fairtrade tager arbejdernes rettigheder alvorligt, og fortsat vil presse plantagerne til at behandle arbejderne ordentligt, hvis de vil være en del af Fairtrade systemet.

Sidst – men ikke mindst – så er det også et klart signal til forbrugerne om, at når man køber Fairtrade-certificerede varer, så er man med til at forbedre levevilkårene for 1.3 millioner bønder- og plantagearbejdere verden over.

Den nye standard er netop blevet offentliggjort og tages i brug fra juni 2014. 


Skriv kommentar

 
 
 

Blog

Arkiv

Kategorier