31 juli, 2012

Fair play for Fairtrade bønder ved OL i London

Af Jonas Giersing, Direktør

Alle bananer og alt te, kaffe og sukker ved OL i London er Fairtrade. Det er første gang, at en så stor begivenhed vælger Fairtrade.

OL i London er det mest fair i historien. Millioner af besøgende og idrætsudøvere får nemlig serveret Fairtrade kaffe, te, chokolade, sukker, bananer, vin og appelsiner. Alt sammen til gavn for bønder og plantagearbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika.

Omkring 10 millioner bananer fra Sydamerika vil blive spist. 7,5 millioner kopper Fairtrade te drukket. Og 10 millioner sukkerposer med Fairtrade rørsukker fra Belize rørt rundt i kopperne.
Det betyder, at bønderne, der står bag produkterne, får økonomisk overskud til at investere i bedre uddannelse, sundhed og produktionsforhold.

Beslutningen om at vælge Fairtrade er en del af London 2012’s Food Vision, som har stillet krav til bæredygtige produkter under OL, hvor der i alt vil blive serveret 14 millioner måltider.
London sætter hermed en ny standard for, hvordan events kan være bæredygtige. Herhjemme har blandt andet Roskilde Festival, Northside og Grøn Koncert valgt Fairtrade-mærket kaffe. Jeg håber, vi kommer til at se det samme ved store sportsbegivenheder herhjemme også.

Skriv kommentar

 
 
 

Blog

Arkiv

Kategorier